TV: Selakovics sjuka comeback - äkta hattrick

Tillbaka efter fem veckors skadeuppehåll.
Då gjorde inhopparen Stefan Selakovic tre mål och sänkte Syrianska.
-Osannolikt och jätteroligt, sade Blåvitts matchhjälte.

Det blev 3-0 men kunde lika gärna ha slutat mållöst och oavgjort. Fram tills den 68:e minuten skapades knappt några målchanser, och det var faktiskt bortalaget Syrianska som var närmast att ta ledningen.

Då kom situationen som förändrade allt. Syrianskamålvakten Dwayne Miller kom sent in i en duell, nådde inte bollen och fällde Tobias Hysén. Domaren dömde straff och visade Miller det röda kortet.
Plötsligt stod inhopparen Stefan Selakovic, som inte hade spelat match på en dryg månad, vid straffpunkten. Bollen satt hårt och otagbart i ena hörnet bakom nyss inbytte målvakten Christian Frealdsson.

Äldst fick ta straffen -"Tobbe" sa till mig att jag skulle ta straffen. Stiller skulle tagit den men var skadad. "Tobbe" hade fått en smäll. Om ingen annan vill så får ju jag ta den. Jag är ju ändå äldst i laget. Vågar inte jag så vågar nog ingen, men jag var nervös. Jag har inte slagit en straff på jag vet inte hur många år. Men det vara bara att klippa till den, sade 34-årige Selakovic.
Knappt 18 minuter senare stod det 3-0 på resultattavlan - och Stefan Selakovic hade gjort alla målen.

-Det är ganska osannolikt. Jag har varit borta i fem veckor på grund av skada, och så kommer jag in i andra halvlek och gör tre mål. Jätteroligt. Jag har aldrig gjort tre mål så här tidigare. Inte på elitnivå i alla fall.

IFK Göteborg förvandlades till ett mer kreativt lag, och det var Selakovic som låg bakom det mesta.

-Fram tills jag gjorde första målet var det faktiskt ett ganska dåligt inhopp. Jag lyckades inte med någonting. Jag kom fel och hade inte den rätta touchen.

Med målen släppte alla spärrar.

-Det där är lustigt, när det väl blir proppen ur på det sättet. Jag har inte gjort ett enda mål tidigare den här säsongen, och sen kom allt på en gång - på bara 15 eller 20 minuter. Ibland är det bara så, att allting går in.
Syrianska, som saknade elva spelare, hade inget att sätta emot efter Millers utvisning.
-Det var ganska lätt att spela efter att vi hade tagit ledningen. Fast fram till målen var Syrianska kanske till och med lite vassare än oss.