TV: Selmani sänkte MFF - Bajen ger AIK fördel i guldstriden

STOCKHOLM. Hammarby skrotade Malmös chanser att gå upp i serieledning.
Stor hjälte under söndagen? Astrit Selmani.
- Jag kan inte be om mer, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic till Discovery+.

Se höjdpunkterna från Hammarby-Malmö i spelaren ovan.

Inför 10 002 åskådare på Tele2 Arena brakade Hammarby och Malmö FF samman under söndagen. Det resulterade i en händelserik och tajt drabbning.

Stormötet fick en rivstart. Redan efter 15 sekunder frispelades Anders Christiansen, men då ramlade MFF-stjärnan i avslutsögonblicket och allt slutade i en hörna. Som sedan ledde fram till ännu en hörna. Men de fasta situationerna blev till slut resultatlösa och istället gjorde Hammarby 1-0 i anfallet därefter.

En långboll i djupled av Mads Fenger landade hos Gustav Ludwigson, som vann sin duell med Lasse Nielsen och tryckte in bollen i nät.

Men Bajen höll inte i sin ledning särskilt länge. Fyra minuter senare, i den sjätte minuten, kvitterade nämligen Malmö. Anders Christiansen slog in en frispark i straffområdet som touchades in i mål av Hammarbys mittback Björn Paulsen.

I paus stod det 1-1, men inget av lagen saknade målchanser innan vilan. Exempelvis sköt Veljko Birmancevic tätt utanför stolpen från långt håll och vid ett senare tillfälle dansade bollen mer eller mindre på Bajens mållinje i några sekunder, men till slut lyckades hemmalaget täcka ut MFF:s avslut till hörna.

Precis innan den första halvleken blåstes av skapade också Hammarby två farligheter. Först bröstade Abdul Khalili bollen mot mål på ett farligt inlägg, men fick se Ismael Diawara rädda på mållinjen. Därefter var ett långskott från Aziz Ouattara nära att leta sig in i nät, men en touch på en MFF-spelare fick bollen att gå utanför ramen.

Båda lagen fortsatte att hota framåt i den andra halvleken. Bland annat kom Hammarby runt på vänsterkanten i den 51:a minuten och hittade in till Gustav Ludwigson, som avslutade precis utanför bortre stolpen.

Och efter en timmes spel blev MFF:s nyförvärv Malik Abubakari helt ren inne i straffområdet, men Bajen-keepern David Ousted gjorde sig då stor och räddade forwardens skott.

Ett tredje mål för kvällen skulle dock komma. I den 68:e minuten hittade Mohanad Jeahze in till en fri Astrit Selmani i Malmös straffområde, varpå den inhoppande Hammarby-stjärnan styrde in 2-1 i ena hörnet och fick Tele2 Arena att explodera.

Hammarby höll ut och vann matchen med 2-1. Därmed tappar MFF tre viktiga poäng i kampen om SM-guldet, precis som Djurgården tidigare under söndagen. I och med de två resultaten leder nu AIK allsvenskan med två poängs marginal. MFF har tre poäng upp till Gnaget.

Bajen? De ligger femma i tabellen och har nio poäng upp till förstaplatsen.

- Jag tycker vi har det bättre laget genom hela matchen och kommer till bättre målschanser. De har sina kvalitéer som vi vet, men vi fick tryck och energi från Basel-matchen. De spelade med hög intensitet och Malmö spelade också med det. En jättespännande match mellan två bra lag, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic till Discovery+ och fortsätter:

- Vi måste avgöra matchen med de två chanserna vi har genom Paulinho och Amoo. Men sedan försvarar vi bra och är fokuserade. Jag är jättenöjd. Jag måste hylla killarna och deras karaktärer; vi visade det mot Elfsborg, vi spelade en jättestark match mot Basel och sedan vinner vi mot Malmö. Jag kan inte be om mer.

Malmös tränare, Jon Dahl Tomasson, tyckte att hans lag dominerade matchen och förtjänade att vinna.

- Frustrerande match. Vi dominerade och förtjänade att vinna, men fotboll är tufft. Jag måste dock erkänna att Hammarbys målvakt spelade en fantastisk match. Hammarby hade en tuff match i veckan (mot Basel) och spelade bra idag. Jag tror att det enda som kan sägas är att vi spelade ut dem, men vi gjorde inga mål, säger han till Discovery+.

Hammarbys lag: David Ousted - Mads Fenger, Björn Paulsen, Jon Gudni Fjoluson - Vladimir Rodic, Williot Swedberg (Akinkunmi Amoo 56), Aziz Ouattara (Simon Sandberg 81), Abdul Khalili, Mohanad Jeahze - Aljosa Matko (Paulinho 67), Gustav Ludwigson (Astrit Selmani 56).

Malmös lag: Ismael Diawara - Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Franz Brorsson - Jo Inge Berget (Felix Beijmo 81), Bonke Innocent, Anders Christiansen, Sören Rieks (Sebastian Nanasi 81) - Veljko Birmancevic - Malik Abubakari (Adi Nalic 70), Antonio Colak.