Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sobralenses kanonskott fick Guldfågeln att koka

Allsvenskan

Kalmar har startat en trend på nya hemmaarenan. Receptet lyder: släpp in ett tidigt mål, tillsätt brassar, skaka om och vänd.
På onsdagskvällen vände Kalmar underläge 0-1 till seger 2-1 mot Elfsborg.

I första hemmamatchen på nya hemmaarenan vände Kalmar ett underläge mot Djurgården och på onsdagskvällen var det dags igen.

-Det är ju jäkligt gött att göra det två gånger om, men i längden så kan vi inte börja matcherna på det här sättet, sade Kalmars lagkapten Henrik Rydström.

Den här gången var det gamla Kalmarspelaren som tagit vägen genom Premier League och Fulham innan han i somras landade i Borås som gav sitt Elfsborg ledningen.

-Det är ingen bra inledning från vår sida. Det såg ut som att vi hade målat upp Elfsborgsspelarna som några slags monster, men sedan fick vi stopp på den där jäkla Niklas Hult som fick komma i löpning efter löpning den första halvtimmen, menade Rydström.

ANNONS

Kalmar började vinna andrabollarna på mitten och just en vunnen andraboll ledde fram till att Erik Israelsson kunde nicka in kvitteringen. I andra halvlek så fullbordade brassen Daniel Sobralense vändningen när han från 25 meter fick på en drömträff.

-Jag tittade upp, såg målet och sköt in bollen i det, snabbsummerade Sobralense sitt mål.

I Kalmarlägret var man nöjda med segern, men spelet i övrigt var det få eller ingen som var glada över.

-Elfsborg var det bättre laget. Men vi hade perioder som såg bra ut. Under de första 15 minuterna i andra halvlek så ändrade Sobralense matchbilden på egen hand, men sedan tröttnade han, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Elfsborg försökte att trycka på mot slutet, men det resulterade bara i en egen riktigt het målchans, medan de öppnade upp för flera farliga Kalmarkontringar.

ANNONS

-Vi borde ha dödat matchen, vi fick så pass många chanser. Någon borde vi fått in, sade Rydström.

I och med förlusten så har guldfavoriten Elfsborg fått en mycket tung start på säsongen med bara en seger på de fyra första matcherna.

-Jag tycker att vi är det bättre laget, men det är bara att gratulera Kalmar till segern, suckade Boråslagets tränare Magnus Haglund.

-Det är klart att Elfsborg måste känna av pressen, de är en av guldfavoriterna och har fått en dålig start, sade Rydström.

Publicerad 2011-04-20 kl 22:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto