TV: Succé direkt för Bajen nyförvärv - segerskytt mot Trelleborg

USA:s nationaldag fick Hammarby fira utan sin bäste målskytt, avstängde amerikanen Charlie Davies. Det gick bra ändå.
Målsnåla "Bajen", bara tio mål på tolv matcher fram till lördagen, hemmaslog Trelleborg, fortfarande utan bortaseger, med 2-1.

Under den första halvleken hade det räckt med en planhalva, den andra utnyttjades ändå inte. Inte förrän på tilläggstid då Trelleborgs Fredrik Jensen knyckte en galen bakåtpassning från Patrik Gerrbrand och prickade stolpens insida.
Fram till dess hade Hammarby, framhejat av en mäktig hemmapublik, allt spel - bra passningsspel, stenhårt slit och läckra dribblingar. Det sistnämnda tillskrevs oftast yttermittfältaren Simon Helg, som på sin vänsterkant låg bakom det mesta framåt. Så också ledningsmålet i den femte minuten. Helg fick bollen strax innanför straffområdet, och tvekade inte. En perfekt direktpassning senare hade Freddy Söderberg öppet mål och rakade upp bollen i nättaket.

Men i takt med att solen, som gästade Söderstadion vid avspark, lämnade plats åt ett regnoväder, slutade också Hammarbys spel att skimra. Andra halvlek började därför blött, och något värdigt spel längs marken gick inte att bedriva. Så Hammarby använde luften i stället. Det ena nyförvärvet Andreas Dahl - stabil premiär från honom - prickade med sin hörna det andra, Patrik Gerrbrand, som resolut nickade in 2-0.
I matchens slutminuter putsade Magnus Andersson siffrorna till 2-1 genom en snygg chipp.