TV: Supertalangen John Guidetti gjorde mål - och assist för BP

Brommapojkarna-Gefle 2-1

1-0, Piñones-Arce, 3'
2-0 Guidetti 57'
2-1 Orlov 60'

John Guidetti fick chansen från start och värmde upp med att passa fram till första målet.

Sedan bjöd 18-åringen på en delikatess när han gjorde sitt första allsvenska mål och ordnade 2—1-seger för Brommapojkarna mot Gefle.

I sin första allsvenska match, inhoppet borta mot Trelleborg i måndags, passade John Guidetti fram till BP:s segermål (1—0) på tilläggstid. I första matchen från start tog det inte ens två minuter innan han hittade rätt igen.

Anfallstalangen, som är på korttidslån från Manchester City, sprang loss på vänsterkanten, fintade bort sin försvarare och lade enkelt in en passning till Pablo Pinones Arce. Det innebar 1—0 efter 1.40 och en smakstart för både Brommapojkarna och Guidetti.

Och som inte det var nog blev 18-åringen dessutom målskytt. Ett par minuter efter paus tackade Pinones Arce med en djupledsboll mot lagkamraten. Guidetti lade bollen till höger om Mattias Hugosson, gick själv vänster om Geflemålvakten och gjorde sitt första allsvenska mål.

Brommapojkarna fick spela mer än halva matchen med en man mindre, sedan Imad Chhadeh blivit utvisad ett par minuter före halvtidsvilan - efter en mycket ful tvåfotstackling. Men det ändrade inte matchbilden nämnvärt, BP dominerade matchen med skickligt passningsspel och mycket kampvilja.

Gefle fick en reducering efter att inhopparen Jakob Orlov, som hade varit på planen i knappt två minuter, blev målskytt i den 60:e minuten. Men närmare än så kom gästerna inte.

Se alla mål och situationer till höger om artikeln.