TV: Svendsen tvåmålsskytt på nytt - Bajen vände till seger

Två mål senast, två mål i dag igen.
Sander Svendsen låg bakom Hammarbys vändning till 4-1 mot Sundsvall. Giffarna är nu kvar på kvalplats inför säsongsavslutningen.
- Vi ska vinna mot IFK Göteborg, säger lagkaptenen Marcus Danielsson till C More.

Sander Svendsen är glödhet för Hammarby just nu. När Bajen spelade 3-3 med Sirius senast stod norrmannen för två av målen. Borta mot Sundsvall - som slåss för att undvika kval - blev det två nya mål för anfallaren och även en assist i en 4-1-seger för Hammarby.

Men det var Giffarna som dominerade matchen inledningsvis och efter flera chanser kom också utdelningen efter en dryg kvart. Backen Carlos Gracia petade in 1-0 efter en hörna. Målet var spanjorens första i allsvenskan.

Hammarby jobbade sig in i matchen, och kvitteringen skulle komma strax innan paus. Den hete norrmannen Sander Svendsen nickskarvade snyggt in 1-1.

I den 52:a minuten såg Svendsen också till att Bajen tog ledningen. Anfallaren placerade in 2-1 med ett lurigt skott och blev tvåmålsskytt - precis som senast mot Sirius.

I den 68:e minuten utökade Bajen efter en grym aktion av Björn Paulsen. Backen vann boll långt ner på egen planhalva och satte fart framåt. Paulsen avslutade med ett fint skott i borte hörnet fram till 3-1.

På tilläggstid serverade Sander Svendsen Arnor Smarason fram till 4-1, vilket blev matchens slutresultat.

Vi släpper in minst två mål varje match, då blir det väldigt tufft att ta segrar och poäng. Vi släpper in alla Hammarbys farligheter i dag, säger Sundsvalls lagkapten Marcus Danielsson till C More.

Sundsvall är bakom J-Södra på sämre målskillnad och behöver poäng i sista matchen borta mot IFK Göteborg för att ha chansen att undvika kval.

Vi ska vinna mot IFK Göteborg. Sedan får vi se hur tabellen ser ut efter det, säger Marcus Danielsson.

Lagens startelvor:

Gif Sundsvall: Naurin - Danielsson, Gracia, Sonko Sundberg - Larsson, Batanero, Steindorsson, Myrestam - Gall, Wilson, Morsay.

Hammarby: Wiland - Saevarsson, Paulsen, Degerlund, Solheim - Hamad, Andersen, Bakircioglu, Smarason - Tankovic, Svendsen.

Sändningen startar klockan 14:30 på C More Sport och streamas på cmore.se.