TV: Syrianska rasande efter Norrköpings vinst

Norrköping slog Syrianska med 2-1 och Södertäljeklubbens tränare var förbannad efteråt.

- Sådant här händer alltid oss, sade Özkan Melkemichel om det omdiskuterade mål som gav gästerna segern.

Första målet var dock helt odiskutabelt och kom redan efter en och en halv minut.

Daniel Wiklander nickskarvade en hörnboll— via touch på en Syrianskaspelare— till Lars Krogh Gerson som fick på en halvdan träff.

Den räckte eftersom hemmalaget samtidigt slutade spela —enligt gesterna att döma i tron att målet föregicks av en hands— samtidigt som bollen seglade förbi en ställd Dejan Garaca i Syrianskamålet.

Snacka om kalldusch.

Syrianska har visserligen vänt ett flertal tuffa underlägen i sommar, men nu gick det inte trots flera offensiva byten där bland andra nyförvärvet Labinot Harbuzi debuterade i andra halvlek.

IFK Norrköping ökade nämligen på till 2—0 med dryga kvarten kvar och lyckades sedan med viss möda få med sig poängen hem trots en Syrianskareducering (1—2) minuten senare, följd av en heroisk satsning framåt av hemmalaget.

Det var just 0-2-målet som retade Syrianskas tränarstab. Enligt Özkan Melkemichel borde domaren ha blåst för frispark i den situation som föregick målet.

– Det är inte klart att det ska var frispark, det ska vara frispark. Det har hänt alldeles åt helvete för mycket sådana här grejer för att vi ska hela tiden acceptera det här. Det går inte, och det är hela tiden. Det är hela jävla tiden. Det är solklart.

Södertäljelaget är— nu med en match mer spelad— bara två poäng från Gefle på kvalplatsen.

För IFK Norrköping blev det tidiga målet och första segern på fem matcher ett välkommet trendbrott som ger "Peking" lite större avstånd ner till getingboet strax under i tabellen.

Syrianska: Garaca – Sleyman, Skenderovic, Elia, Demirtas – Chanko, Arneng – Kunic, Felic, Saleh – Aganovic.

Norrköping: Nilsson – Friberg da Cruz, Falk Olander, Wiklander, Tkalcic – Smedberg Dalence, Johansson, Krogh Gerson, Telo – Thorvaldsson, Nyman.

Publicerad 2012-09-14 kl 21:10