Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Syrianskas hjälte kan lämna mitt i slutstriden

14.00: SYRIANSKA - KALMAR 2-1
1-0: R. Omotoyossi ('33)
2-0: S. Touma ('59)
2-1: E. Israelsson ('69)

Razak Omotoyossi låg bakom Syrianskas tre viktiga poäng mot Kalmar FF (2-1). Men enligt matchhjälten själv kan han snart försvinna till Egypten - mitt i bottenstriden.

- Klubbarna snackar fortfarande, vi får se hur det blir, säger han.

Turerna kring Razak Omotoyossi och hans övergång till egyptiska Zamalek har varit många. Själv säger han att han personligen är överens med den egyptiska klubben och att klubbarna fortfarande förhandlar om en övergång innan säsongens slut.

- Vi får se. Jag är muntligt överens med dem (Zamalek) och måste flytta innan månadsskiftet om jag ska kunna börja spela där innan januari. Men jag vill samtidigt visa respekt för Syrianska, vill inte ställa till problem för dem på något sätt. Klubbarna snackar fortfarande, vi får se hur det blir, säger han.

Det skulle i så fall betyda att Syrianska skulle få klara sig utan den beninske landslagsmannen i den allsvenska slutspurten. Men Södertäljeklubben förnekar att en övergång redan nu skulle vara på gång.

- Vi har inte pratat ned dem sedan vi avtod det senaste budet för tre veckor sedan. Vi vill gärna behålla Razak, men kommer de med ett nytt bud vill vi gärna lyssna, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz.

I matchen mot Kalmar var det just Omotoyossi som låg bakom att nästjumbon fick med sig tre viktiga poäng. I den 33:e minuten gjorde han riktigt viljemål då han tunnlade Kalmarbacken Tobias Carlsson, tryckte sig fram mot målet, höll undan sin uppvaktning och bestämt krutade in 1-0.

TT: Vad betydde målet för laget?
-Det var en inspiration och gav självförtroende till alla, även de på bänken, hoppas jag. Vi har inte gjort mål på fem matcher, då måste man gå in och visa att det går, så att alla känner att vi kan göra det.

I början av andra fyllde nyss inbytte Sharbel Tuoma på målskörden när han efter mindre än en minuts spel - i sin första bollkontakt - fintade bort Tobias Carlsson (igen) och elegant sköt stolpe in till 2-0.

-Jag kände direkt att bara var att skottfinta backen så är han borta. Och det var han.

TT: Det måste vara ditt livs snabbaste mål?
-Det var det. I såna här matcher så vill man så mycket. Då gäller det att ha kyla också. Jag har varit med om det här med Djurgården att man halkar ner och går upp om vartannat. Det är skittufft och det gäller att bibehålla jobbet, att plocka kvaliteter i avgörande lägen. Vi får inget gratis nu, säger Tuoma.

Kalmar nickade sedan in en hörna i 61:a men kom inte närmare än så.
Syrianska tog därmed tre minst sagt välbehövliga poäng som ger fortsatt hopp om att i första hand lyckas ta sig upp på kvalplats.

Syrianska: Miller – Demir, Ristic, Jawo, Elia – Barsom, Bååth, Felic, Arneng, Oyal – Omotoyossi.

Kalmar : Berisha – Nouri, Carlsson, Thorbjörnsson, Larsson – Bertilsson, Israelsson, Eriksson – Sobralense, Santos, Mendes.

Publicerad 2011-09-11 kl 19:31
Annons
Annons
Annons