TV: Thorvaldsson sänkte Malmö FF

Tvåmålsskytt och matchvinnare.

Gunnar Heidar Thorvaldsson var i centrum efter IFK Norrköpings 3—2-seger över Malmö FF.

Men får IFK-anfallaren en målchans blir det oftast utdelning.

Det som var halvtidsvilans stora "snackis" var Gunnar Heidar Thorvaldsons 1—0-mål.

Wilton Figueiredos stolpskott var nära att ge de polkrandiga gästerna ledningsmålet. I stället kunde Gunnar Heidar Thorvaldsson stå ivägen för Wiltons rensning efter en IFK-hörna.

Solklar hands tyckte MFF-målvakten Johan Dahlin som varnades efter ledningsmålet.

Men Malmö FF:s knappa spelövertag och fina kortpassningsspel gav utdelning i den andra halvleken.

Jimmy Durmaz fintade sin försvarare, gick på insidan och placerade bollen bakom Abbas Hassan i hemmamålet.

Kvitterat men inte avgjort.

För det det var öppna dörrar mellan straffområdena på Nya Parken.

I den 80:e minuten väggade sig Gunnar Heidar Thorvaldsson med Nikola Tkalcic mycket snyggt, 2—1.

När sedan James Frempong kontrade in sitt första allsvenska mål, 3—1, mot en ensam Johan Dahlin, trodde de flesta att matchen var över.

Men Malmös Jiloan Hamad ville något annat och satte 3—2-reducering mot ett avslappnat hemmaförsvar.

Det var knappast en match för den som gillar struktur och balans, men de flesta av de 8 079 var nog rätt nöjda när de vände hem i vårsolen.

Publicerad 2012-04-29 kl 19:10