TV: Tonåringens volley gav ÖSK segern mot Ålborg

PARCHAL. Ålborg brände två superlägen. Men det blev Örebro som fick sista ordet efter en vacker volley från Jonathan Lundberg i slutminuterna.
- Det var fantastiskt. Jätteskönt att få sätta dit den, säger Lundberg efter matchen.

Under tisdagen spelade Örebro SK sin första match i träningsturneringen Atlantic Cup i Portugal. ÖSK ställdes mot danska Ålborg och det blev en tajt match.

I den första halvleken kom Örebro runt en del på kanterna, genom yttrarna Ferhad Ayaz och Maic Sema, och skapade därigenom några lägen. Bland annat fick Nahir Besara ett bra skottläge i straffområdet, men det avslutet brände anfallaren.

Ålborg skapade också en del chanser, men hotade aldrig ÖSK:s målvakt ordentligt under de första 45 minuterna.

I andra halvlek var det danskarna som skapade de absolut farligaste möjligheterna, men Ålborg var inte tillräckligt vasst framför mål. Ålborg missade två superlägen, först efter en timmes spel när man skapade ett friläge och där Oscar Jansson blev bortlurad, men trots att Ålborg-spelaren fick nästintill öppet mål sköt han en bit över. En stund senare fick Ålborg en dubbelchans, där man först nickade ett öppet läge på en ÖSK-försvarare på mållinjen och sedan sköt bollen över från nära håll.

Farligast för Örebro under andra halvleken var när Ferhad Ayaz ordnade en frispark nära straffområdeslinjen efter att ha blivit stoppad när han var på väg att bli fri. Men Nordin Gerzic frispark gick rakt i famnen på Ålborgs keeper.

Det skulle dock komma ett segermål för det svenska laget. Jonathan Lundberg slog på volley läckert in 1-0 vilket blev matchens slutresultat.

ÖSK:s startelva: Jansson – Lorentzson, Brorsson, Hines-Ike, Ring (Valgardsson 78) – Sema (Lundberg 78), Gerzic (Rogic 68), Mårtensson, Ayaz (Omoh 68) – Besara (Ajdarevic 78) Bark (Mbombo 68).

Ålborgs startelva: Larsen – Mæhle, Pedersen, Blåbjerg, Kristensen – Flores, Würtz, Sloth, Meilinger – Børsting, Sylvestr.

Publicerad 2017-01-31 kl 22:35