TV: Tredje raka vinsten för Gais - tredje raka förlusten för Dif

Det är ett nytt Gais i år - med självförtroende.
-Vi har aldrig vänt underläge till seger under mina år i klubben, säger tränaren Alexander Axén efter 2-1 mot Djurgården.

Gais hamnade efter när Wanderson hade tagit med hand i eget straffområde och Kennedy Igboananike sparkade in en straff för Djurgården.

-Vi var jättebesvikna med insatsen i första halvlek, säger Alexander Axén. Det var inte ens en insats. Ren tur att vi inte låg under. Vi vann en enda närkamp i första halvlek och då ledde till mål.

Djurgårdsförsvararen Gale Agbossoumonde blev av med bollen. Eric Bassombeng ryckte och prickade in 1-1 intill stolpen. Wanderson har haft sina fötter inblandade i sju av Gais åtta mål i allsvenskan. Tre gånger som målskytt, fyra som framspelare.
I 62:a minuten iscensatte han avgörandet på Gamla Ullevi. Han slog en exakt frispark från högerkanten. Mervan Celik dök upp vid bortre stolpen och nickade in 2-1.

Sedan fortsatte Gais att anfalla och spela aggressivt i stället för att inrikta sig på försvarsspel. Där ser Alexander Axén en stor skillnad på sitt lag mellan i dag och de två tidigare säsongerna.

-Så hade vi aldrig gjort i fjol. Då hade vi blivit passiva och varit rädda att förlora. Nu fortsätter vi att pressa högt i stället och vill verkligen vinna.

Han ser självförtroendet och vinnarviljan på Gaisgården varje dag.

-Det är ett jävla liv på träningarna. Alla vill vinna och det är folk som tjurar om de inte kommer med i 18-mannatruppen. Det har aldrig varit så här svårt att ta ut en trupp. Vi har så många bra spelare och det är härligt, säger Axén efter tredje raka segern i allsvenskan.

I Djurgården är det tvärtom. Detta var tredje nollpoängaren i rad och laget hade inga rejäla målchanser utöver straffsparken.

-De avgörande passningarna saknas. Det är hemskt när det blir så många missförstånd på sista tredjedelen, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda.

Deras enda poäng är från det mållösa premiärderbyt mot AIK. Gais är i delad serieledning med en match mer spelad än Malmö.

-Det är larvigt att titta på en tabell efter fyra omgångar, säger Axén. Det enda som är intressant är tabellen efter 30 matcher.

Publicerad 2011-04-19 kl 23:00