TV: Trelleborg slog Djurgården - vars kris nu är djupare

Kräftgången fortsätter för Djurgården. Det blev förlust borta mot Trelleborg, som vann med 3-2 (0-0). Stockholmslagets femte matchnolla i allsvenskan.

Och frågan är hur länge styrelsen har tålamod med tränarna?
Hur ser hans framtid ut?

-Ingen aning, säger Carlos Banda, men jag känner inte att jag inte har ledningens förtroende.

Trelleborg har två vinster och en oavgjord efter sex omgångar i allsvenskan.
Djurgården har inte vunnit en match, de har en oavgjord och fem förluster.

-Så klart alldeles för lite att vi bara har en poäng. Men i dag (söndag) tycker jag att vår prestation ändå är bra, killarna visade energi, vi hade chans att ta ledningen i första och dessutom tog vi in två mål och var väldigt nära att kvittera och få med oss en poäng. Den hade vi varit värda.

Publiken som bänkat sig på Vångavallen denna 1 maj fick se hemmalaget göra 1-0 i andra halvlek, som inleddes med ett kliniskt avslut i den 47:e minuten. Fredrik Jensen sköt ledningsmålet i krysset på Marcus Podes fina markpassning. Jensen sköt i steget, utan krusiduller.

Och satte 2-0 tre minuter senare (briljant slagen passning), när han i kamp mot Dembo Touray snubblade in bollen. Jensen kunde gjort tre mål på tre minuter. Sekunderna före tvåan brände han helt fri, sköt rakt på Dif-målvakten.

I stället kom 3-0 i 54:e minuten genom Marcus Pode. Fint inlägg, passivt i Dif-försvaret (Calisir) och Pode hade raka spåret.

Carlos Banda:
-Vi har problem med våra första kvartar och inte bara nu. Den här matchen förlorade vi på nio minuter då vi blev alldeles för passiva.

Försvaret, där har Djurgården en del att jobba på. Anfallet med Kennedy och Philip Hellquist fungerar. Bara de får bra bollar att jobba med. Det fick båda men Hellquist var den som reducerade två gånger för Djurgården. Sista målet när det var sju minuter kvar. Och på slutet hängde TFF:s seger på en skör tråd.

-När vi släppte in deras första reducering blev det darrigt. Och när vi blev lite pressade i första var vi för lättlästa i vårt passningsspel. Men jag är nöjd med poäng, sju totalt är bra, sade TFF-tränaren Tom Prahl.

Djurgården hade den vassaste målchansen och jättechans att få självförtroende med ett ledningsmål före pausen när Kennedy Igboananike var näst sist på bollen decimetern från mållinjen vid TFF-målets ena stolpe. Men målvakten Viktor Noring var sist med sin näve.

Publicerad 2011-05-02 kl 00:50