TV: Tunga avbräck - trots det tog ÖFK fjärde raka segern

Fyra raka vinster.
Mot Dalkurd räckte det med en riktigt vass andra halvlek för att segerraden skulle fortsätta för Östersund.
ÖFK är därmed fortsatt med i racet om Europaplatserna.
- Det är klart att vi går för det, säger Noah Sonko Sundberg till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Östersund har onekligen fått upp ångan under den allsvenska slutspurten. På fredagskvällen tog laget sin fjärde raka seger efter att ha hemmabesegrat Dalkurd med klara 3-0. Östersund fick en flygande start på matchen och det inleddes med att Curtis Edwards sköt en frispark rakt i mål efter dryga tio minuters spel. Bollen smet in vid Sixten Mohlins bortre stolpe, efter att Jamie Hopcutt hoppat över bollen.

Samme Hopcutt utökade sedan ledningen till 2-0, efter en svag utspark av Mohlin. Hopcutt fick ostört placera in bollen i den bortre gaveln.

ÖFK dominerade totalt i den första halvleken och när de första 45 minuterna summerats gick att konstatera att hemmalaget haft förkrossande 72 procent av bollinnehavet.

- Det är inte långa perioder med bollen som vi får ha. Väldigt mycket löpa och vi får se om vi kan justera det till andra, annars finns risken att det rinner i väg, sa Robin Tranberg till C More i paus.

Rann iväg gjorde det inte. I den andra halvleken spottade Dalkurd upp sig och gästerna hade betydligt mer av spelet – men några mål framåt blev det inte. Närmast var man då Aly Keita fick hybris och försökte sig på en Cruyff-fint mot Eero Markkanen. Den finländske anfallaren prickade dock ribban.

I stället kom 3-0 i slutskedet av matchen då mittbacken Sonko Sundberg nådde högst på hörna och nickade in slutresultat. Hans första allsvenska mål för Östersund.

- Riktigt skönt, jag har inte gjort i mål i år. Skönt att sätta dit den, säger Sonko Sundberg till C More efter matchen.

- Vi visste att vi skulle hålla mycket boll. Vi gjorde det stundtals bra. Vissa gånger vi var lite för ivriga men vi löste det ändå bra och höll nollan.

I och med segern gick Östersund om Häcken och Malmö FF och upp på en fjärde plats i tabellen. Laget har dock en match mer spelad än sina konkurrenter. Nu hägrar nytt Europa-ävent för Sonko Sundberg och de övriga.

- Vi tar en match i taget och så får vi se hur långt det räcker. Men det är klart att vi går för det.

Värt att notera är att ÖFK saknade namn som Tesfaldet Tekie, Ronald Mukiibi, Simon Kroon och Rewan Amin.

Östersund: Keita - Mensiro, Sonko Sundberg, Pettersson, Widgren - Hopcutt, Bergqvist, Edwards - Fritzson, Islamovic, Aiesh.

Dalkurd: Mohlin - Strand, Ceesay, De John, Moenza - Ståhl, Tranberg, Ahmed, Ayaz - Awad, Markkanen.