TV: Tungt poängtapp för Dif - och Isaksson skadad

Mötet med Elfsborg slutade 2-2 sedan Issam Jebali kvitterat från straffpunkten.
- En besvikelse, säger Dif-tränaren Özcan Melkemichel till C More.

Under tisdagen reste Djurgården söderut, till Elfsborg och Borås, för att försöka krympa avståndet upp till serieledande Malmö FF.

De fick en drömstart.

Redan i matchminut åtta gjorde skytteligaledaren Magnus Eriksson 0-1. Målet kom efter en Kim Källström-hörna, en Jonas Olsson-styrning med handen, en Gustav Engvall-touch och så avslutningsvis ett Magnus Eriksson-avslut mellan benen på Kevin Stuhr Ellegaard. Djurgårdsfansen började sjunga om SM-guld.

Två minuter senare borde gästerna ha gjort 0-2 sedan Gustav Engvall fått öppet mål efter att Othman El Kabir skjutit och Stuhr Ellegaard lämnat retur. Anfallaren skyfflade dock bollen över ribban.

En farlig nick från Jacob Une Larsson ska också tas med från Djurgårdens fina matchinledning.

Elfsborg då? De växte in i matchen och var tillslut bara en Jon Jönsson-nick ribban ifrån att kliva in till pausvila med 1-1.

I inledningen av den andra halvleken tvingades Djurgården byta ut målvakten Andreas Isaksson på grund av skada. Tungt inför derbyt mot Hammarby på söndag. Djurgården ska undersöka keepern vidare under onsdagen. "Isak" själv är hoppfull inför söndagens derby.

- Bättre att ta det säkra före det osäkra innan det blir en allvarlig skada. Ett klokt beslut, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

Tilläggas ska att formstarke Kerim Mrabti hade tvingats lämna ett sent återbud till matchen på grund av en lårskada. Hans säsong är nu över.

I den 67:e minuten kom nästa kalldusch för Djurgården. Simon Lundevalls skott från vänsterkanten täcktes och blev till en perfekt passning till Viktor Prodell. Den inbytte anfallaren tog vara på läget och styrde in 1-1. Hans femte allsvenska mål 2017.

Därefter följde en rafflande avslutning.

I den 74:e minuten lyfte Kim Källström läckert in 1-2 efter att Jörgen Horn tappat boll och Gustav Engvall spelat fram.

Två minuter senare fick Elfsborg straff sedan Felix Beijmo blivit avblåst för hands. Issam Jebali la upp bollen och placerade säkert in 2-2. Samme Jebali var nära att prickskjuta in 3-2 bara någon minut senare.

Ännu närmare var Alex Dyers skruvade skott i den 83:e minuten. Isaksson-ersättaren Tommi Vaiho fick sträcka ut ordentligt för att rädda den bollen till hörna.

Djurgården? Deras bästa läge fick Aliou Badji med bara två minuter kvar upp till 90. Anfallaren tråcklade sig fri i straffområdet, men avslutade på tok för dåligt.

- Det läget är alldeles för bra för att missa. Han tog i för kung och fosterland istället för att placera in bollen. Då hade vi vunnit (om han gjort mål), säger Özcan Melkemichel.

Mötet slutade 2-2. För Djurgården väntar nu ett derby mot Hammarby medan Elfsborg reser till Malmö för att möta serieledarna. Dif har sex poäng upp till MFF och fyra poäng ner till fyran AIK, som har en match mindre spelad än Djurgården.

Fakta: Startelvor

Elfsborg (4-4-2): Stuhr Ellegaard - Manns, Horn, Jönsson, Lundqvist - Lundevall, Randrup, Olsson (Dyer, 77'), Gustavsson (Prodell, 28') - Bajrami (Karlsson, 90'), Jebali

Djurgården (4-4-2): Isaksson (Vaiho, 51) - Beijmo, Une Larsson, Olsson, Käck - Eriksson, Karlström, Källström, El Kabir (Radetinac, 81') - Kadewere (Badji, 57'), Engvall

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-19 kl 20:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.