Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Uronen låg bakom HIF:s seger i Pricas återkomst

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Guldhjälten i Helsingborg 1999, Rade Prica, var tillbaka på Olympia och fick speltid sista halvtimmen i det allsvenska mötet med Halmstad. Prica ordnade frisparken till hemmalagets första mål. Till slut blev det 2-0.

Det tog över en timme innan Helsingborg fick in bollen trots ett massivt övertag. Då sköt Jere Uronen 1-0 på en frispark som Rade Prica fixade. Vid 2-0 var det Arnor Smarason som fick fin vristträff.

Helsingborg lirkade fram många målchanser, nickade i ribban och frestade Halmstads målvakt Stojan Lukic med tunga långskott. HBK-målvakten kom i fokus direkt, han räddade och hade hjälp av ribban på Victor Palssons nick.

Tio mot elva
Hemmalaget ägde matchen på Olympia och Halmstad fick bara gå in för att försvara sig. Under första timmen hade Helsingborg ett tiotal möjligheter att få in bollen. Halmstad endast en, men då var målvakten Pär Hansson där och tippade bollen över ribban.

Med en halvtimme kvar fick gästerna spela med tio man då Fredrik Liverstam fick rött kort och visades av planen efter en tuff tackling.

Prica in
Något senare byttes Jordan Larsson ut och in kom Rade Prica, som då var tillbaka efter 13 år utomlands. Han hade då en halvtimme att spela till full tid men ordnade genast en frispark till HIF och på den rasslade det till bakom HBK-målvakten. Målskytt Jere Uronen från en punkt på gränsen till straffområdet. Bollen satt i målvaktens bortre hörn. Med en kvart kvar petade Robin Simovic bollen i stolproten. Strax satte Arnor Smarason 2-0 på en retur efter Uronens hårda vänsterträff.

 

Publicerad 2015-08-17 kl 20:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons