Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Wanderson hjälte och straffmissare - två röda kort i HBK

Allsvenskan

Tre röda kort på två matcher. Det får Halmstad att klaga högljutt över domarnivån. Utvisningarna blev lagets fall i hemmaförlusten, 0—2, mot Gais.

I senaste omgången mot Malmö fick Jose Zamora rött kort efter en knytnäve på Jimmy Durmaz. Mot Gais dröjde det bara 12 minuter innan Halmstad återigen råkade ut för en utvisning.

Den här gången tvingades Joe Sise kliva av i förtid. Anfallaren kom sent in i en duell och tacklade omkull Gais Eric Bassombeng. Domaren Andreas Ekberg tvekade inte och drog fram det röda kortet. Ett felaktigt beslut enligt både Halmstad och Gais.

- Jimmy Tamandi (Gais högerback) kom fram till mig efteråt och sade att han förstår om jag var frustrerad, han tyckte att det inte var någonting. När även deras spelare säger det så förstår man att det var ett stort misstag, sade Sise.

ANNONS

I den 83:e minuten skickades även Tomas Zvirgzdauskas av plan efter rött kort då han drog ner Alvaro Santos.

Tre utvisningar på två matcher alltså. Något som fick Halmstad att agera på presskonferensen efter matchen.

- Om det är den här nivån domarna ska hålla när det gäller gula och röda kort blir det inte mycket till fotboll i allsvenskan. Vi vill inte framstå som dåliga förlorare men det känns som vi måste markera lite, vi måste sätta gränsen någonstans, sade Bengt Sjöholm i Halmstads styrelse och fortsatte:

- Vi får ta kontakt med förbundet och domarbasen Bosse Karlsson och diskutera det här.

Någon som inte brydde sig om domarnivån var Wanderson. Allsvenskans just nu hetaste spelare. Brassen sänkte Halmstad med två sena mål.

Först en välplacerad frispark.

- Målvakten stod lite långt från stolpen så jag fokuserade på första stolpen och det blev bra. Ett fint mål, log Wanderson.

ANNONS

Fem minuter senare brände han en straff men rullade in 2—0 i den 88:e minuten. Därmed är 25-åringen uppe i tre mål och tre assist på två matcher.

- Men jag spelar bara 80 procent av vad jag kan i dag. Mot Djurgården på tisdag ska jag vara 100 hoppas jag. Det känns bättre och bättre för varje match, sade han.

Gais tränare Alexander Axén summerade Wandersons insats bra.

- Han var inte bra i dag men gjorde ändå två mål. Det är en kvalitetsspelare.

TT

Publicerad 2011-04-16 kl 17:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto