Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Wandersons bjöd på grym volley inför scoutens ögon

Nästa

Avbryt
Försök igen

Enligt flera tidningar hade FC Moskva en scout på Behrn Arena för att titta på Wanderson. Och de fick se brassen bjuda på ett riktigt snyggt mål när Örebor fick stryk av Gais med 2-0.

Wandersons första allsvenska mål för säsongen visade vägen för Gais borta mot Örebro. Gais vann 2-0. Wandersons fullträff kom på helvolley. Stenhårt och mycket tjusigt.
-Fantastiskt, sade han själv och skrattade nöjt.

Förra säsongen var brasilianaren Wanderson stekhet i allsvenskan med 18 mål och 6 målgivande passningar. Frågan var bara vilken klubb som skulle köpa honom.
Intresset svalnade och Wanderson blev kvar i Göteborg. I år hade han spelat fram till alla tre Gais-mål som producerats innan Örebromatchen, inte gjort några själv.
-Det är många som frågat varför jag inte gjort mål men jag har tränat mycket och inte tänkt så mycket på det, sade han.

När Wanderson såg till att hamna i målprotokollet själv gjorde han det med besked. Efter en frispark som rensades bort av hemmaförsvaret drog han till på helvolley från straffområdeslinjen. Träffen var perfekt, skottet stenhårt. I och för sig nästan rakt på ÖSK-målvakten John Alvbåge men han kunde inte stoppa bollen ändå.
-Bollen kom perfekt till mig från deras back och jag bestämde sig snabbt för att skjuta. Träffen var perfekt. Det var mycket snyggt, sade Wanderson.

På läktaren fanns intressenter från holländska Feyenoord för att spana in Wanderson och de blev knappast missnöjda men själv slog han ifrån sig när klubbyte kom på tal.
-Nu är det bara full koncentration på Gais, inget annat. Vi har en mycket viktig vecka och fick en bra start på den.

Annars hade Gais inte mycket att komma med. Örebro hade ett stort bollinnehav, men hade stora problem att komma fram till riktiga avslut. Paulino Guará gjorde hemmadebut med halvtimmen kvar och skapade viss oreda. Sista kvarten satsade hemmalaget allt framåt och då var utdelningen nära - flera gånger. Närmast var Alejando Bedoya i slutminuten men han sköt tätt utanför. I stället för kvittering kontrade Gais in 2-0 på övertid, inhopparen Aram Khailili framspelad av Wanderson.

Gais-tränaren Alexander Axén var inte sen att hylla Wanderson efter matchen.
-Det är inte många som klarar av saker som han. Han är fantastisk på att hålla i bollen och då han är mittfältare ser jag målen han gör som bonus och det har jag försökt säga till honom också.

--------------------------------------------

ÖSK

John Alvbåge
Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah
Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Alejandro Bedoya
Marcus Astvald, Kim Olsen, Roni Porokara.

Gais
Dime Jankulovski
Jonas Lundén, Fredrik Lundgren, Richard Ntomba Ekunde, Kenneth Gustafsson
Reuben Ayarna, Johan Mårtensson,
Eyjolfur Hedinsson, Tommy Lycén, Wanderson
Joel Johansson.

TT - fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-04-13 kl 10:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons