Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Wesström hyllar Malmö FF: "Bara att ta av sig hatten"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Malmö FF har dominerat svensk fotboll under de senaste fem åren och kan under måndagen säkra sitt fjärde SM-guld under den perioden.
AIK:s sportchef Björn Wesström menar att de har gjort sig förtjänta av den överlägsenheten.
- Inget lag hotar MFF i dag. De resurserna har de förtjänat själva och det är bara att ta av sig hatten, säger Wesström i en intervju med C More.

Malmö FF är de senaste årens giganter inom svensk fotboll med sina tre guld på fyra år. Under måndagen kan skåningarna ta sitt fjärde guld på fem år om man bortaslår Norrköping.

AIK har under den perioden kommit tvåa två gånger och trea en gång. En andraplats ser det ut att bli i år också. MFF är helt enkelt för överlägsna medger lagets sportchef Björn Wesström.

- Först och främst ska vi försöka närma oss. För jag tycker inte att vi är där än, att vi hotar. Det är det inget lag i Sverige som gör i dag. Och de resurserna har MFF förtjänat själva och det är bara att ta av sig hatten, säger Wesström i en intervju med C More.

Hur mycket smärtar det dig?
- Det smärtar så klart på ett känslomässigt plan. Men sen så finns det ju ett logiskt plan också. Om din bil har fem växlar och min bil har tre, hur ska man då kunna hota. Det finns ju en slags logik då också. Jag kan vilja väldigt mycket, men om viljan inte återspeglar i de förutsättningar jag har i att lyckas, då är frågan hur mycket tid jag ska lägga på att på något sätt försöka bota den där smärtan som är känslomässig.

Hur ska ni nå Malmö?
- Genom att fortsätta göra det vi gjort. På en högre nivå kanske än vad vi klarat av tidigare. Köpa spelare och sedan sälja vidare och för de medlen köpa igen och sälja vidare. Förhoppningsvis har vi då nått en högre nivå på spelare när vi investerat mer och de spelarna i sin tur, tillsammans med den verksamhet vi beskriver tar oss till ett gruppspel (i Champions League) och då är vi där.

Wesström vill gärna fortsätta som sportchef en längre tid framöver.

- Om jag är tillräckligt bra är jag kvar om fem år. Jag funderar inte så mycket mer på det än här och nu.

Publicerad 2017-10-16 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons