Två frisparksmål mot Degerfors - MFF hakar på i toppen

MALMÖ. Veljko Birmancevic och Anders Christiansen gjorde varsitt frisparksmål för Malmö FF mot Degerfors.
Däremellan satte Malik Abubakari ett mål när hemmalaget tog en bekväm 3-0-seger.
- Vi kommer ut i andra halvlek och kör över dem, säger Anel Ahmedhodzic till Discovery+.

Malmö FF tog emot tabelltian Degerfors på hemmaplan, och gjorde som brukligt några förändringar efter en Champions League-kvalmatch. Bland annat inledde Anders Christiansen och Antonio Colak på bänken, och den första målchansen i matchen dröjde till den 15:e minuten.

Ett misslyckat hemåtspel gav Malik Abubakari ett läge i straffområdet, men Degerfors Jeffrey Gal fick upp en hand och räddade. Abubakari skapade också MFF:s andra målchans av rang, när han vann en duell mot Sean Sabetkar och hittade Sebastian Nanasi i straffområdet – som placerade bollen över ribban. ​

Degerfors spelade nätt och vägvinnande med bollen i ägo, jobbade hårt på mittfältet,  men utan att komma till de riktiga mållägena. När MFF sedan fick en frispark i den 43:e minuten kunde försvaret inte stå emot. Veljko Birmancevic la upp bollen lite mer än 20 meter från mål och satte den i den bortre stolpen, i målvakten Jeffrey Gals hörn. Efter ledningsmålet skulle Birmancevic få två ytterligare två chanser på kort tid, men den bästa hade Abubakari, vars skott tvingade Gal att rädda till hörna.

Degerfors sköt sitt första skott på mål i den 53:e minuten genom Abdelrahman Saidi, som Johan Dahlin plockade säkert. Två minuter senare tog MFF:s nyförvärv Martin Olsson emot bollen i straffområdet och nöp till, men Gal fick ut en näve och parerade till hörna. Gästerna trycktes tillbaka under andra halvlek; i den 69:e minuten stack de upp med en stor chans för inbytte Sargon Abraham, som inte kunde få avslutet på mål. Missen skulle straffa sig, för i anfallet efteråt gjorde Abubakari 2-0. Ghananen tog emot bollen felvänd i straffområdet, misslyckades med en bicykleta, men tryckte på det andra försöket in bollen förbi Gal. Mål i andra allsvenska matchen i rad för sommarförvärvet.

Lagkaptenen Anders Christiansen kom in efter en halvtimme, och i den 88:e minuten ordnade dansken eftermiddagens andra frisparksmål. Denna gång böjde sig bollen in i Gals hörn och fastställde slutresultatet till 3-0. På tilläggstid skulle Ferhad Ayaz sedan missa ett friläge för Degerfors.

Efter matchen summerade Anel Ahmedhodzic Malmös insats:

- I första halvlek sitter inte presspelet så bra, vi pressar en och en och vi gör det till 90 procent. Men vi får 1-0 tack vare Veljkos fina frispark. Men vi kommer ut i andra halvlek och kör över dem. Vi började pressa som ett lag och springa var varandra, så andra var mycket bättre än första, säger han till Discovery+.

Mittbacken fortsätter med att hylla nyförvärvet Martin Olsson som debuterade.

- Han gör en fantastisk insats, bra debut, och var nära att göra ett Van basten-mål. Men det var en bra räddning.

Malmö FF går upp på samma poäng som Djurgården i toppen - men skåningarna har bättre målskillnad. Dif möter Mjällby på måndag.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin – Beijmo, Ahmedhodzic, Brorsson (K), Olsson (utbytt 63') – Rakip (63'), Innocent, Nanasi (63')– Nalic, Abubakari, Birmancevic (46')

Byten: Berget (46', utbytt 80'), Larsson, Lewicki, Christiansen (63'), Eile (80')
Degerfors: Gal – Janevski, Sabetkar, Olsson – Granath (utbytt 59'), Carlén, Gravius, Kralj (76')– Bertilsson (K) (59'), Edvardsen, Saidi (81')
Byten: Lindahl, Abraham (59'), Ayaz (76'), Dahlström (81')
Gula kort: Lindahl (72')