Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Två provspelare gästar Djurgården

Djurgården har bjudit in två provspelare från Skellefteå FF. Mittfältaren Dan Burlin och unge försvararen Olov Bergqvist får chansen att visa upp sig för Stockholmsklubben den närmaste tiden.

- De är väldigt imponerade av Dan och han åker ner för att träna med laget, sedan får vi se vad som händer, säger förmedlaren Mats Stenlund till Norran.se

Djurgården har under sommaren varit på jakt efter förstärkning och har haft flertalet provspelare på besök. Nu passar de på att bjuda in 28-årige mittfältaren Dan Burlin och tio år yngre försvararen Olov Bergqvist från division II-laget Skellefteå FF.
- Jag ska ner och träffa dem och träna några pass. Jag har dock inte fått så mycket information och vet inte hur länge jag ska stanna. Men jag ska ner och det är positivt, säger Dan Burlin.

Djurgården är inte obekant med Burlin som i somras bjöds in för provträning under lagets träningsläger som förlades till just Skellefteå. Även 18-årige Bergqvist har tränat med DIF tidigare. Då med klubbens juniorlag förra hösten.
- De är väldigt intresserade av Olov och tycker att han är en stor talang, säger Mats Stenlund.

Att Djurgården väljer att rikta blickarna mot Skellefteå FF i norr beror sannolikt mycket på framgången med ytterbacken Petter Gustafsson som värvades från klubben inför säsongen och som tagit en ordinarie plats redan i sin allsvenska debutsäsong.

Publicerad 2009-07-23 kl 11:56
Annons
Annons
Annons