Tvåmålsskytten Ofere bakom ny MFF-seger

Malmö FF:s fina höstform håller i sig - och det gör också Edward Oferes hysteriska målform.
Nigerianen fixade två nya mål när formsvaga Gefle enkelt besegrades med 3-0 på bortaplan och har nu gjort sex mål på de tre senaste omgångarna.

Tabellåttan Malmö på besök hos nian Gefle. Mer mittenmöte än så blir det inte. Men även om båda lagen har mittenskiktet gemensamt är det två lag med helt skilda trender.
Gefle är överraskningslaget som helt tappat formen. Malmö är laget som äntligen hittat sin. Det var hur tydligt som helst på Strömvallen.
Hemmalaget hade inte ett enda avslut under den första halvleken. Det var Malmö som visade självförtroende och tog tag i matchen, skapade inte mängder med chanser men väl ett par farliga avslut.

I 29:e minuten kom ledningsmålet. Edward Ofere tog emot bollen mitt på offensiv planhalva, avancerade några steg framåt och drog i väg ett skott som touchade en hemmaförsvarare på sin väg in i mål.

Fyra minuter senare var det dags igen. En frispelad Daniel Larsson lyfte förbi en utrusande Geflemålvakt. Ofere hann upp bollen som var på väg utanför och hade bara att peta in 2-0.

Gefle gjorde ett försök till uppryckning i andra halvlek men utan någon större effekt. Efter dryga timmen vände Daniel Larsson bort hemmaförsvaret och skickade upp bollen i bortre krysset fram till 3-0. Malmö vann enkelt.
För Gefle har september varit en mörk månad.

Till matchen mot Malmö var vänsterbacken Andreas Dahlén och mittfältaren Yannick Bapupa tillbaka efter skadefrånvaro. Men det hjälpte inte. Laget har fyra raka förluster och 0-12 i målskillnad.
Malmö har tre raka segrar och 10-1 i målskillnad. Snacka om skilda formkurvor.