Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tvångsdegradering hotar Hammarby: "Tappat kontrollen"

Allsvenskan 2009-05-14 kl 21:10

Hammarby måste spara 20 miljoner på två år. Annars ryker elitlicensen.
- Man har succesivt dragit på sig allt större kostnader och tappat kontrollen under resans, gång säger Hammarbys vd Michael Andersson.

Ett ekonomiskt stålbad väntar för krisdrabbade Hammarby. På två år ska föreningen spara 20 miljoner för att klara elitlicensen. Annars väntar tvångsdegradering för klubben.
- Det har pågått under ett antal år, sannolikt sedan bolaget bildades. Man har successivt dragit på sig allt större kostnader och tappat kontrollen under resans gång.

- Kostnaderna har inte stått i relation till intäkterna. När nu konjunkturläget ser ut som det gör och vi har färre åskådare på våra läktare drabbas vi extra hårt, säger klubbens vd Michael Andersson till Hammarbys hemsida.

Andersson medger att hotet om tvångsdegradering är högst reelt.

ANNONS
- Överhängande kan man säga att det är, men vi har tillförsikt för framtiden. Det viktiga är att vi får en balans i ekonomin så att om och när vi säljer spelare i framtiden kan använda de intäkterna att investera i vår egen verksamhet och i nya spelarvärvningar.

- Så är inte fallet i dag, och har inte varit så, utan man har varit tvungen att använda intäkterna vid spelarförsäljningarna för att täcka den drift man har i bolaget, och i längden är det ohållbart.

Hammarby passar samtidigt på att justera den toppfyramålsättning styrelsen satt. Nu ska Bajen istället lägga fokus på att hänga kvar i allsvenskan. Hammarby kan tvingas till spelarförsäljningar redan i sommar för att fylla hålen.
- Det får framtiden utvisa, det kan mycket väl bli så även om det inte finns något beslut på det. Däremot är ambitionen att det inte ska vara så under 2010.

ANNONS

Michael Andersson tror att flera allsvenska klubbar blir tvungna att tänka om.
- Vi får ändå titta på hur det ser ut i omvärlden. Hammarby har, både för egen del och i jämförelse med många andra klubbar som ligger före oss i tabellen, för höga kostnader. Vi kan spela allsvensk fotboll med lägre kostnader. Det handlar om att vi får så stor avkastning som möjligt för varje krona vi investerar. Så är inte fallet just nu, säger Andersson till Hammarbys hemsida.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto