Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

U21-kaptenen ger Zlatan rätt

Zlatan sågar svensk talangutveckling. Och får medhåll av U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.
- Vi ligger 30 år efter många andra, säger han till TT.

Har Zlatan Ibrahimovic rätt?
U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson vill inte gå i polemik med landslagskaptenen och hans kritik mot svensk talangutveckling.

-Kritiken och frågan är väldigt mångfacetterad och jag vet inte om jag vill ge mig in i den diskussionen. Dessutom har jag inte varit ansvarig för spelarutveckling, utan mera för tränarutbildning. Jag vill passa på den frågan, säger Ericson.

Men han ger Zlatan delvis rätt.

Det är ett faktum att svenska pojk-, junior- och ungdomslandslag inte nått slutspel av egen kraft på väldigt lång tid.
Samt:
-Under en ganska lång period minskade antalet egna spelare och antalet utländska ökade i klubbarna. Utan att ha siffror på det så känner jag att det kom en brytpunkt för några år sedan, när våra klubbar fick sämre ekonomi och gick på några nitar med spelare man inte scoutat tillräckligt väl. Då blev man försiktigare och har nu börjat igen med att lyfta fram egna spelare.

-Jag tycker det finns bra exempel på det i klubbar som Elfsborg, IFK Göteborg och Malmö FF som levererar egenproducerade spelare som med svenska mått mätt gör resultat.
-Man får heller inte glömma att svensk fotboll inte varit professionell så länge. Vi ligger 30 år efter många andra. När vi kunde träna hur mycket vi ville och kunde ta hit spelare på heltid öppnades en helt ny värld. Vi har kanske sett att det inte är den optimala vägen att gå och börjar balansera upp det, säger Håkan Ericson.

TT

Publicerad 2011-03-27 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons