U21-stjärnan målskytt och utvisad – Malmö tappade ledning

Malmö FF, som det stormat kring en aning den senaste veckan, kom till Grimsta IP i hopp om att vända trenden. U21-stjärnan Molins gav MFF ledningen, men följde upp målet med en utvisning som visade sig skulle bli dyrköpt.

- Vi ville vinna idag och det syntes i början. Det såg bra ut efter 1-0, men det blev genast mycket jobbigare efter utvisningen, sade MFF:s tränare Roland Nilsson till PPV.

Det var ett pressat Malmö FF som kom till Grimsta IP för att försöka få med sig en vinst med Brommapojkarna. Det började bra när U21-landslagsmannen Guillermo Molins gav de himmelsblå ledningen efter en knapp kvart spelad.

Målskytten Molins var het i den första halvleken, lite för het. Mot slutet av den halvleken drog 20-åringen på sig sitt andra gula kort efter en onödig eftersläng. MFF fick därmed gå till paus med tio man inför den andra halvleken. Något som bäddade för att hemmalget BP skulle kunna resa sig.

- Det gäller att vi har tålamod nu, sade BP:s tränare Kim Bergstrand i paus.

Tränare Bergstrands ord skulle få effekt. Rivjärnet Philip Haglund slet sig loss från sin markering och nickade distinkt in kvitteringen efter frispark från Gabriel Petrovic.
- Det kändes som att vi hade större delen av matchen, men vi får ett skitmål emot oss. Vi är starka och jobbar oss tillbaka, sade Pablo-Pinones Arce efter slutsignalen.

Publicerad 2009-07-12 kl 20:28