Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Une Larsson tillbaka i Djurgården: "Vi planerar att han ska spela med oss"

Allsvenskan

Jacob Une Larsson, 29, är tillbaka på Kaknäs.
Då räknar Djurgården med mittbacken i höst.
- Men allt kan hända, säger sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån och Djurgårdens IF/skrämdump

Jacob Une Larsson lånades ut till Panetolikos i januari 2022. Mittbacken skrev då på ett 18 månaders långt låneavtal med den grekiska klubben, ett avtal som löper ut sista juni.

Eftersom Panetolikos har valt att inte aktivera den köpoption som fanns inskriven i kontraktet blir Une Larsson en Djurgården-spelare igen från och med 1 juli. Och på onsdagen meddelade Djurgården att 29-åringen nu är tillbaka på Kaknäs och tränar med laget igen.

Sportchef Bosse Andersson berättar för Fotbollskanalen att han räknar med att Une Larsson drar på sig den blårandiga tröjan igen när han blir spelklar 7 juli, då det svenska transferfönstret öppnar.

Annons

- Grekiska ligan slutade för några veckor sedan, och sen dess har han haft lite semester. Han blir formellt vår spelare 1 juli men han har smygstartat lite, och sen kommer han att vara med till 100 procent när vi återsamlas efter sommaruppehållet. Han får vara med och känna på det lite för att sen ansluta helt från 20 juni, säger Andersson till Fotbollskanalen.

- Han är som en vanlig spelare nu, som har kontrakt med oss. Vi planerar med honom tills vi säger något annat. Formellt blir han spelklar 7 juli och därefter räknar vi med honom. Men sen är det som med alla: vi vet att Une har haft det bra under sina 18 månader i Grekland och han har trivts bra utomlands. Men han är professionell och inställd på att han har 1,5 år kvar på sitt kontrakt här, samtidigt kan allt hända.

Räknar du med att ni får bud på Une Larsson i sommar?

Annons
- Nja, de (Panetolikos) utnyttjade inte köpoptionen. Det var överenskommelsen som fanns. Här och nu planerar jag för att han ska spela med oss, sen får man se om det händer något annat. Sen är han kanske mer öppen (för att lämna) än vad någon annan är.

Jacob Une Larssons kontrakt med Djurgården sträcker sig till slutet av 2024. Mittbacken har ett cupguld och ett SM-guld som blårandig på meritlistan.

Publicerad 2023-06-07 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto