Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Efter hjärtfelet - Kamara på väg till MLS

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alhaji Kamara tvingades lägga ner fotbollen på grund av medfött hjärtfel. Nu uppger Sport-Expressen att 21-åringen kan göra comeback - i amerikanska MLS.

Det var i februari som IFK Norrköping gick ut på sin hemsida och meddelade att man hittat ett medfött hjärtfel hos Alhaji Kamara.

"Den avvikelse i kranskärlen som Alhaji Kamara har är ovanlig men medför en stor risk för plötslig hjärtdöd vid maximal ansträngning. Samtliga experter avråder från fortsatt fotbollsspel", skrev IFK Norrköping i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Sport-Expressen så kan det nu ändå bli en comeback för anfallaren inom fotbollsvärlden. Både Fifas eller Uefas regler förhindrar Kamara att både träna och spela med klubbar i Europa och han har därför fått söka sig till amerikanska MLS som går utanför dessa regler. 

21-åringen ska ha träffat flera hjärtspecialister borta i staterna och väntar nu på att få klartecken från läkare att börja spela igen. Skulle han få grönt kort är Kamara aktuell för att skriva på för DC United där han blir lagkamrat med den förre MFF-spelaren Marcus Halsti.

Se Kujovics hyllning till Kamara i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-05-07 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons