Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: FCK vill köpa Amoo - Jansson: "Har också hört det"

Allsvenskan

Akinkunmi Amoos säsong med Hammarby har dragit till sig uppmärksamhet. 
Enligt danska BT är han högt på FC Köpenhamns önskelista.
- Jag har också hört ryktena, men har inte hört något konkret från dem, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Akinkumni Amoo värvades av Hammarby sommaren 2020. Det stora genombrottet kom under den gångna säsongen och 19-åringen var framträdande både under Stefan Billborn och Milos Milojevic. Prestationerna verkar ha gett eko i fotbollseuropa och flertalet stora klubbar har uppgetts intresserade.

Nu skriver danska BT att FC Köpenhamn har inlett ett försök att värva nigerianen. Tidningen uppger att det pågår ett intensivt arbete bakom kulisserna för att köpa loss Amoo, men att de ännu inte lagt ett bud.

- Han är en spelare som alla känner till, säger sportchefen Peter Christiansen.

Det är ett intresse som även Bajens sportchef Jesper Jansson känner till, men han bekräftar att det inte har kommit in något bud.

ANNONS

- Jag har också hört ryktena, men jag har inte hört något direkt från dem. Jag har bara hört att de ska vara intresserade genom agenter, berättar han för BT.

BT har även uppgifter om att prislappen för Amoo ska ligga på över fyra miljoner euro, det vill säga över 40 miljoner kronor.

- Om jag hade arbetat i en dansk klubb, hade jag fått det dubbla för honom utan problem. Det är skillnaden mellan den svenska och danska marknaden. När man ser till priserna på flera spelare i danska klubbar, är de högre än de i Sverige, säger Jansson.

Under 2021 gjorde Amoo nio mål och fem assist i allsvenskan. Hans nuvarande kontrakt med Hammarby sträcker sig till 2024.

Publicerad 2022-01-19 kl 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto