Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Här är prislappen på AIK:s nyförvärv

Allsvenskan

AIK har gjort klart med mittbacken Karol Mets.
Enligt lokaltidningen BN DeStem betalar Gnaget minst 300 000 euro för estländaren.
”NAC mottar minst tre gånger summan som betalats för honom tidigare”, skriver klubben på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagen presenterade AIK ett nyförvärv i backlinjen från NAC Breda. Estländaren Karol Mets, 25, är tänkt att ersätta Robin Jansson som lämnat för MLS och Orlando.

- Jag är oerhört glad över möjligheten att komma till AIK och Stockholm, säger Mets i ett pressmeddelande.

Karol Mets kom till NAC från norska Viking, och enligt både estniska Postimees och holländska BN DeStem betalade klubben då 100 000 euro för mittbacken.

Enligt just tidningen BN DeStem betalar AIK i sin tur nu en summa om 300 000 euro, drygt tre miljoner för Mets. NAC Breda själva skriver i en kommentar på sin hemsida om övergången:

ANNONS

”För den 25-årige estländaren får NAC minst tre gånger den transfersumma man betalat för honom tidigare och man har även förhandlat in en procent på eventuell vidareförsäljning”.

Klubben skriver också att man, på grund av att Mets lämnat in en transferbegäran vid en tidpunkt då det inte är möjligt att hitta en ersättare, var ”ovilliga att samarbeta gällande en flytt” – om man inte fick det man begärde.

”Eftersom AIK till sist gick med på det kom vi överens om tillsammans med ledarstaben och den sportsliga ledningen, att sälja försvararen”, skriver klubben.

Karol Mets lämnade nyligen in en transferbegäran om att få lämna klubben och han ska även ha blivit hemskickad från ett träningspass på grund av dålig inställning. 

AIK:s sportchef Björn Wesström om värvningen av Mets:

- Karol har de egenskaper som vi har sökt efter för att  befästa och utveckla AIK:s spelsätt. Hans personlighet ställer höga krav på både honom själv samt sin omgivning och han har under rekryteringsprocessen med all önskvärd tydlighet visat att han verkligen vill till AIK. Vi är glada över att nu ha honom hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för en fortsatt framgång för klubben.

ANNONS
Publicerad 2019-03-14 kl 15:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto