Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Svensson aktuell för Blåvitt-återkomst efter EM

Sverige (herr)

EM-mitfältaren Gustav Svensson är aktuell för en återkomst till IFK Göteborg, enligt Fotbolldirekt.
Enligt sajten kan en övergång bli aktuell redan efter sommarens EM.

Foto: Bildbyrån

I vintras ville Gustav Svensson vända hem till IFK Göteborg från USA och Seattle Sounders, men fick nobben. Istället blev det en flytt till den kinesiska klubben Guangzhou City.

- Den här gången fick jag inte ens ett kontraktsförslag. Nu var det - nej tack, det är fullt på din position, sade Svensson till Fotbollskanalen i februari, samtidigt som han var tydlig med att han fortfarande hoppades på att få avsluta sin karriär i IFK Göteborg.

Nu är 34-åringen på nytt aktuell för en återkomst till allsvenskan.

Det är Fotbolldirekt som skriver att Blåvitt jobbar för att ta tillbaka mittfältaren, och att det kan komma att bli en övergång redan efter sommarens EM, där Svensson är en del av den svenska 26-mannatruppen. Sajten skriver att det pågår samtal mellan Svensson och Blåvitt.

ANNONS

De senaste åren har IFK Göteborg värvat flera hemvändare till klubben med bland annat Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Robin Söder, Jakob Johansson, Oscar Wendt och Marcus Berg, där de två sistnämnda ansluter efter sommarens EM.

Gustav Svensson har representerat IFK Göteborgs A-lag under två tidigare perioder; från ungdomsåren till 2010 samt mellan 2014 och 2016. Totalt har han noterats för 179 tävlingsmatcher för klubben.

Fotbollskanalen har sökt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Publicerad 2021-06-15 kl 16:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto