POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Utdömt HBK vill skrälla: ''Inget att förlora''

INFÖR ELFSBORG-HALMSTAD:

Ett utdömt Halmstad borta mot Elfsborg. Och efter ett två raka segrar hoppas HBK på skräll mot ett pressat Elfsborg efter Trelleborgsförlusten.

ELFSBORG

Preliminär startelva: Ante Covic - Daniel Mobaeck, Martin Andersson, Andreas Augustsson, Andreas Klarström - Johan Larsson, Daniel Nordmark, Anders Svensson, Martin Ericsson, Niklas Hult - Lasse Nilsson

Skador/avstängningar: Jon Jönsson, Johan Sjöberg, Jesper Christiansen.

Han är formstarkast: Ante Covic. Har en del att bevisa då Christiansen är med i truppen redan i nästa omgång mot Djurgården. Vill han visa att han har en plats i startelvan måste han kliva fram ordentligt nu.

Citat från Elfsborg:
- Jo vi har väl kommit över förlusten senast mot Trelleborg. Det fick man rensa ut så fort som möjligt, säger Elfsborgs lagledare Jan Ryrlén till FotbollDirekt.se.

- Det var nog en inställningsfråga. Vi spelade inte så fruktansvärt dåligt i första halvlek sett till alla målchanser vi skapade, så den var ändå klart godkänd. Men sedan gör dom tre snabba mål när vi inte är med, sen är matchen stängd.

- Nu gäller det att glömma den. Inställningsmässigt har vi ju inte haft problem innan. Vi har vänt underlägen i flera matcher den här säsongen, även fast vi kanske inte vunnit alla. Men det lyckades vi inte med mot Trelleborg.

- Det gäller för oss att inte underskatta Halmstad. Det är ändå ett bra lag med en ny tränare. Magnus (Haglund) har bra koll. Sen har de väl kanske inte riktigt fått med sig resultaten i matcherna, dom har haft en del otur och oflyt.

HALMSTAD

Preliminär startelva: Karl-Johan Johnsson - Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tomas Zvigzdauskas, Kujtim Bala - Zamora, Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén, Michael Görlitz - Marcus Olsson, Joe Sise.

Skador/avstängningar: Christian Järdler, Viktor Ljung, Michael Svensson.

Han är formstarkast: Karl-Johan Johnsson. Visade stor pondus i segermatchen mot Mjällby. Gav ett oerhört stabilt intryck och gjorde en riktigt bra match. Perez kommer få det svårt att återta sin plats.

Citat från Halmstad:
- Jag tror faktiskt att vi har en bra chans. Dels har vi ingen press alls på oss, dels är vi bättre organiserade nu jämfört med de senaste åren när vi nästan har gett bort initiativet och sedan blivit överkörda, säger Halmstads Marcus Olsson till Hallandsposten.

- I början fokuserade vi på försvarsspelet eftersom det var där som Pep såg svagheterna i början. Fast på sistone, när det har börjat sätta sig, har vi haft mer fokus på anfallsspelet och det märks också, det blir bättre för varje match.

I fjol när Halmstad mötte Elfsborg byttes Marcus Olsson in i halvtid:

- Då låg vi under med 0–2 och värre blev det ju i andra halvlek. Det var en sån där match där ingenting stämde och man bara ville glömma den direkt efteråt.

- Så vi har ju verkligen inget att förlora – ingen lär ju tro på oss, samtidigt som vi fått självförtroende med veckans två segrar (Mjällby och Karlstad).

 

Publicerad 2011-05-23 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå