Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Utlånad och gör succé: ”Var inte förstavalet”

Martin Ericsson ville vara en startspelare. Därför lämnade han Elfsborg för att nu leda Häckens offensiv.
– Jag hade ett snack med Jörgen (Lennartsson) och han sa att jag inte var förstavalet, säger Ericsson.

Martin Ericsson kom hem till allsvenskan när han lämnade Bröndby för Elfsborg 2009. Förra säsongen i Elfsborg blev det bara tio starter i allsvenskan och när nya tränaren Jörgen Lennartsson var på plats bestämdes det att Ericsson skulle lånas ut.
– Jag hade ett snack med Jörgen och han sa att jag inte var förstavalet så då sa jag att jag ville spela. Jag kanske skulle få en del speltid där också men jag kände att Häcken trodde mycket på mig, säger Ericsson till FotbollDirekt.se.
– Jag har inga garantier att få starta här heller men det var ändå inte så mycket att fundera på när möjligheten dök upp. Det var ett sexmmånadersavtal så alla kan känna sig för om det känns rätt.

I 5-0-segern mot Malmö senast låg Ericsson bakom mycket offensivt. Han hade flera vassa framspelningar och dominerade mittfältet.
– Det kändes bra. Jag trodde inte att MFF skulle vika ner sig på det där sättet men vi gör en bra match.

Kompanjonerna på mittfältet var i den matchen Oscar Lewicki och Dominic Chatto. Ett nykomponerat mittfält som redan har visat fin potential.
– Ja, vi har hittat varandra väldigt fort. Lewicki är bra hemåt så jag känner mig trygg att gå fram när han är bakom. Han har väldigt bra fysik trots att han är så liten. Sen är Chatto och Drugge väldigt duktiga passningsspelare. Bra fotbollsspelare hittar oftast varandra väldigt fort.

Den 31-årige mittfältaren har fått en lite ny roll jämfört med tiden i Knalleland.
– Här är jag lite längre bak i banan och det passar mig bra då jag kan gå ner och möta boll och vara med i speluppbyggnaden. Jag får vara både offensiv och defensiv på ett annat sätt.

I sommar går lånet från Elfsborg till Häcken ut. Vad som händer då står skrivet i stjärnorna.
– Vi får se vad som händer då. Jag tänker inte så, jag är en Häckenspelare. Även om jag förstås följer Elfsborg och hoppas att de går bra för dem.

Publicerad 2012-04-12 kl 08:28
Annons
Annons
Annons