Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vackra mål när Halmstad vaknade: Vi har inte mått så bra i veckan

Halmstad repade sig snabbt efter käftsmällen mot Elfsborg senast.
Åtvidaberg avfärdades enkelt med 4-0.
Nykomlingen får fortsätta att jaga första poängen och målet i årets allsvenska.

HBK blev totalt avklädda och förnedrade av Elfsborg senast. Storförlusten med 0-6 satt i skallen på de blåklädda spelarna när de klev in på Örjans vall inför endast 2 878 åskådare.

-Vi har inte mått så bra i veckan. Det var jättejobbigt, framför allt sättet vi förlorade på och folk började kalla oss för juniorer, sade Anel Raskaj.

Kanske att han lyssnade på sin tränare Lasse Jacobsson som ville se spelare som käkat taggtråd och rått kött inför mötet med Åtvidaberg. För redan efter sju minuter dundrade han in 1-0 - en fullträff som lär aspirera till årets mål när säsongen summeras.

-Det var mitt absolut snyggaste mål någonsin. Jag tänkte inte så mycket utan drog bara till och det blev ett drömmål, sade Raskaj.

Hur viktig var den starten för er?

-Det var jätteviktigt, det var en måstematch för oss. Hade vi tappat poäng här hade det varit riktigt tufft, sade Raskaj.

20-åringen har i år tagit ett steg ned och lirar nu som defensiv mittfältare. Ett lyft för den tekniske bollbegåvningen. Frågan återstår dock fortfarande om han kommer representera Sverige eller Kosovo i framtiden.

-I slutet av december får jag mitt svenska medborgarskap. Då får vi väl se om jag är aktuell för U21-landslaget eller inte. Men Kosovo är också ett alternativ, jag spelade en landskamp för dem inför 10 000 åskådare mot Albanien och det var en fantastisk upplevelse, sade han.

Efter ledningsmålet radade HBK upp målchanser och i andra halvlek lossnade det ordentligt. Emil Salomonsson, hans första, Alexander Prent och Johnny Lundberg fastställde slutresultatet till 4-0. Vid samtliga mål var tysken Michael Görlitz inblandad. Nederlaget var ännu en tung smäll för nykomlingen Åtvidaberg som fortfarande inte gjort mål i årets allsvenska och står på noll inspelade poäng.

-Just ett mål kan kanske lyfta oss. Det kan få oss att känna att vi är med i matcherna. Både mot Örebro och i dag har vi ett offensivt spel som inte räcker till. Vi har för dålig rörelse och agerar en och en, summerade Åtvidabergs Kristian Bergström.

TT

Publicerad 2010-03-28 kl 17:59
Annons
Annons
Annons