Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vägen till framgång - Tog hjälp av sina allsvenska konkurrenter

BK Häcken chockar Fotbollsverige och har i praktiken redan nu säkrat ett nytt kontrakt. Framgången har blivit möjlig genom vägledning av konkurrerande klubbar.

- När vi åkte ur förra gången så började vi titta över helheten. Jag ringde ett antal klubbar och besökte dem för att få information om hur de arbetade. Vi har varit öppet nyfikna, berättar BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Den allsvenska nykomlingen rider just nu på en extremt stor framgångsvåg. Laget har inte förlorat sedan i maj och på söndag väntar semifinal i svenska cupen. Dessutom har de en stor möjlighet att plocka en Europaplats till nästa säsong genom en topplacering i allsvenskan. Detta är resultatet av en lång process som började när klubben degraderades 2006. Sonny Karlsson har själv besökt flera allsvenska konkurrenter.

- Jag var nere och pratade med Hasse Borg om att sälja spelare eftersom han är bäst på det i Sverige. Sedan var vi Halmstad och tittade hur de arbetade eftersom de kommer från en ungefär lika stor stad som Hisingen är. Även Kalmar har vi träffat.

- Vi har kollat hur de har lyckats. Vi har varit nyfikna och skapat oss ett tänk vad som är viktigast.

Är ni prestigelösa? - Det är vi. Vi är fullständigtmedvetna vilka vi är. Andra klubbar i Göteborg är större, vi har inte så många supportrar och kommunen bryr sig inte så mycket om oss. Det är hjärta, hjärna och gympadojor som gäller för oss, menar Sonny Karlsson.

Många tippade att BK Häcken skulle få snabbt respass tillbaka till superettan, men med nio omgångar kvar att spela är det klart med ett nytt allsvenskt kontrakt.
- Vi har hängt kvar och gjort det på ett jäkla bra sätt. Det intressanta nu är att ha kontinuiteten att hänga kvar år efter år.

Publicerad 2009-09-04 kl 14:16
Annons
Annons
Annons