POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Våldtäktsmålet dröjer ytterligare - Händer ingenting på drygt en vecka

Foto: AP

Den allsvenske fotbollsspelare som har blivit anklagad för våldtäkt får vänta ytterligare på besked.

– Det kommer inte att hända någonting under denna vecka eller under nästa, säger kammaråklagare Ulrika Rogland till fotbollskanalen.

Tidigare i november anhölls en allsvensk fotbollssspelare, misstänkt för våldtäkt mot barn. Eftersom det inte ansågs säkert vilken brottsrubriceringen skulle bli släpptes spelaren efter några dagar. Nu bekräftar kammaråklagare Ulrika Rogland att det kommer dröja ytterligare några veckor innan han kan åtalas.

– Det kommer inte hända någonting under denna vecka, eller under nästa. Tidigast nästa måndag kan det hända någonting i målet, säger Rogland till fotbollskanalen.

Varför kommer det att dröja tills dess?

– Det är ganska snabbt för sådana fall, så det är inte några konstigheter, säger Rogland.

Tidigare har Rogland berättat för fotbollskanalen vad som återstår innan det eventuellt kan väckas åtal mot spelaren. För det första ska de gå igenom en beslagtagen dator och för det andra ska det förhöra några fler personer.

– Men så snart det är klart så ska man kunna väcka åtal. Så det ska inte behöva ta så många veckor, sade Rogland då till fotbollskanalen.

Flickan i fråga ska ha varit 14,5 år och alltså inte byxmyndig. Om spelaren skulle åtalas och senare dömas för våldtäkt mot barn kommer han att få minst två års fängelse. Som mest kan han få sex år.

Om han istället åtalas och döms för sexuellt utnyttjande av barn är det inte säkert att han åker i fängelse vid fällande dom, som mest kan han få fyra års fängelse.

Publicerad 2012-11-30 kl 17:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå