Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Våldtäktsmisstänkte Djurgården-spelaren häktad

Allsvenskan

En spelare i Djurgården är, på sannolika skäl, misstänkt för våldtäkt.
Nu kommer besked om att spelaren blivit häktad. 
- Enligt min bedömning är det i nuläget ett bra bevisläge, säger åklagaren Frida Vedin till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

En spelare i Djurgårdens IF greps i veckan av polis och är, på sannolika skäl, misstänkt för våldtäkt. Stockholmsklubben agerade därefter med att stänga av spelaren, som nekar till brott. Under torsdagen begärdes spelaren häktad, och sedan hölls häktningsförhandlingar.

Nu kommer besked om att spelaren blivit häktad. 

- Jag gjorde bedömningen att det föreligger sannolika själv för den här misstanken om våldtäkt, och att det finns skäl för häktning. Det är dels en fråga om ett allvarligt brott, där det finns en presumtion för häktning, men det finns även en flyktfara, säger åklagaren Frida Vedin till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Hur ser bevisläget ut?
- Enligt min bedömning är det i nuläget ett bra bevisläge. Det återstår en del utredningsåtgärder, så får vi se vart det landar när utredningen är klar - om jag tycker det finns tillräckligt för att väcka åtal.

Ett åtal ska, enligt tingsrättens beslut, vara väckt senast den 20 oktober.

- Det är om två veckor, så fram till dess kommer utredningen att fortgå. Det kommer hållas kompletterande förhör och även andra utredningsåtgärder. Sedan får vi se om jag hinner väcka åtal innan dess eller om jag behöver begära mer tid. 

Vad talar för att du väcker åtal?
- Som jag sa tycker jag att bevisläget i nuläget är bra, men det återstår en del utredningsåtgärder, så vad det landar i till slut vet jag inte än, säger hon. 

I häktningsframställan, som Fotbollskanalen tagit del av, angav bland annat åklagaren Frida Vedin att "det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff", samt att "det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning".

ANNONS

Vidare angav även åklagaren att det för angivet brott inte är "föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas". 

Åklagaren ville även ha tillstånd att kunna ålägga spelaren följande restriktioner: Samsittning, gemensam vistelse, ta emot besök, elektronisk kommunikation, försändelser (brev mm). 

Tidigare i veckan, under onsdagen, kommenterade målsägandebiträdet, advokaten Nikola Pejic, ärendet så här:

"Min klient är skärrad och mår väldigt dåligt efter händelsen", skrev Pejic.

Djurgården ställs under torsdagen mot belgiska Gent på bortaplan i Europa Conference League-gruppspelet. Djurgården har fyra poäng efter två omgångar, och inför den tredje gruppspelsmatchen sa kaptenen Magnus Eriksson följande om hur den nya situationen kring den våldtäktsmisstänkte spelaren kan påverka laget:

ANNONS

- Vi känner oss ganska trygga i det vi har runt omkring. Det är klart att det är omtumlande. Men i det stora hela känner vi oss ganska trygga i gruppen och med personerna som finns runt om oss, sa Eriksson då.

Publicerad 2022-10-06 kl 14:22
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto