POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Var fjärde begår nya huliganbrott

Var fjärde som fått tillträdesförbud begår nya fotbollsrelaterade brott, enligt GP.

Att stänga ute huliganer från fotbollsarenorna har ingen större effekt. Var fjärde göteborgare som fått tillträdesförbud har begått nya huliganbrott, skriver Göteborgs-Posten.

GP har gjort en uppföljning av 26 personer som fick tillträdesförbud till fotbollsarenor för två år sedan. Och nästan en fjärdedel av dem har begått nya brott relaterade till fotboll, uppger tidningen.

Brott som våldsamt upplopp, planstormning, misshandel och bengaleldning.

- Man känner att det ofta är samma namn som dyker upp och det är flera av dem som fanns med tidigare som får nya tillträdesförbud nu igen, säger Anette Larsson, särskild utredare för fotbollsrelaterad brottslighet vid polismyndigheten i Västra Götaland.

Tillträdesförbud kan ha olika effekt på olika sorters supportrar. Kärnan, de som verkligen lever för supporterkulturen, kan vara svåra att avskräcka.

- De går på fotboll tillsammans på puben istället. Det är nog mer avskräckande för de som inte kommit så långt in, säger Larsson.

En av de 26 som följdes upp har överträtt tillträdesförbudet två gånger. Denne var inne redan samma höst som han portades - två gånger på Gais-matcher.

Publicerad 2014-04-01 kl 08:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå