POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Våren i allsvenskan - kommer du ihåg?

Första tredjedelen spelades av på sex veckor. Vad hände? Så här kan man också minnas den allsvenska våren, den som avrundas med elfte omgången på söndag och måndag.

Vårens...

...rivstart: 19-årige Sebastian Rajalakso tog en inte bara omedelbart en plats i Djurgården. Melodin ett mål i varje match gällde fram till och med femte omgången och då skallade redan vissa rop på en EM-biljett.

...soppatorrt: Det är trots allt ett steg från superettan till allsvenskan. Lagom till derbyt mot Hammarby var Rajalaksos ben blytunga och han fick börja på bänken.

...mest effektiva: AIK med fem uddamålssegrar hittills. Inte illa med totalt 18 poäng och fyra i serien med målskillnaden 8-8.

...långskott: Sundsvalls Stefan Ålander drog till från mittlinjen. Snyggt, smart...men pinsamt för Rami Shaaban på Söderstadion.

...dumstrutar: AIK-spelarna, med Dulee Johnsson och Bojan Djordjic i spetsen, som vägrade ta avstånd från supportrarna som bar sig illa åt i derbyt mot Hammarby.

...kallbadare: Isbad som metod att påskynda spelarnas återhämtning kom rejält på modet när spelprogrammet komprimerades till elva omgångar på sex veckor.

...sölkorv: Långsamhet är en dygd i Ljungskile men målvakten Michal Slawuta tog priset mot Trelleborg. Sedan han blivit varnad för att han tog för lång tid på sig vid en inspark, gick han och drack vatten. Då kom det röda kortet.

...benknäckargäng: Malmö FF. Vad händer på träningarna? Babis Stefanidis och Anders Andersson har båda fått benen söndersparkade.

...flopp: Mycket snack inför säsongen, lite verkstad under den. IFK Norrköping jublade länge över att vara tillbaka i allsvenskan, men borde ha ägnat mer tankeverksamhet åt vad som krävs för att klara sig i den. Enda lag utan seger hittills.

...strejkare: Supportergängen som vägrar åka på bortamatcherna sedan förbundet börjat praktisera regeln att gästande klubb ansvarar för och står för kostnaderna för fansen.

...ras: Publiken sviker och det beror inte enbart på supporterorganisationernas demonstrationer. För många matcher, för dålig fotboll, för dyrt, för mycket våld? En länge stadigt uppåtgående trend verkar på väg att brytas.

...dåliga förlorare: Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg härsknade till efter 1-2 hemma mot Ljungskile. I riktning mot tränarkollegan David Wilson skrek han: "Fy fan, det var det jävligaste jag sett!"

...inkastare: Mittbacken Markus Senften är ett av Ljungskile mest effektiva offensiva vapen - när han får använda sina starka armar. Hans jättelånga inkast har lett till fyra mål, alla i segermatcherna mot Elfsborg, Trelleborg och IFK Göteborg.

...nolla: Kalmar FF leder serien, inte konstigt med en målvakt som hållit nollan i sex matcher. Petter Wastå var namnet.

...bråk: Hur mycket fotboll ska få sändas i tv? Kentaro, Canal plus och TV 4 har olika uppfattningar och just nu är de stora vinnarna juristerna som tjänar pengar på tvistandet.

...vändning: IFK Göteborg som, bokstavligen i en handvändning, förvandlade 0-2 till 3-2 hemma mot Kalmar.

...patrask: Drägget som går på fotboll för att slåss och förstöra. När tänker fotbollen och samhället på allvar ta itu med problemet?

...tips åt samhällsbyggare: Politiker och företrädare för rättsväsendet och sociala myndigheter - ta tunnelbanan efter derbymatcher i Stockholm och ni kommer att förfäras av den krigszon ni möter.

...tips åt fotbollsförbundet: Lägg derbymatcherna klockan 12.00 på helgdagar.

Publicerad 2008-05-09 kl 16:28
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå