Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Värnamo-profilen om utgående kontraktet: "Har inte ens tänkt på det"

Allsvenskan

Värnamo kommer spela i allsvenskan även nästa säsong.
Men flera spelares kontrakt går ut redan efter säsongen - däribland Freddy Winsth.
- Det går att lösa om vi vill det, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen lider mot sitt slut. Det återstår en omgång och det står klart att GIF Sundsvall och Helsingborgs IF degraderas. Det innebär samtidigt att nykomlingen Värnamo har säkrat en allsvensk plats till nästa säsong, med god marginal.

Klubben har flera spelare som sitter på kontrakt som går ut efter säsongen. Förutom att låneavtalen för David Edvardsson, Robin Tihi och Moonga Simba går ut så är framtiden oklar för ytterligare sju spelare.

Freddy Winsth, som har spelat i Värnamo under hela sin karriär, är en av spelarna med utgående kontrakt. Men framtiden tycks inte vara särskilt oviss för honom.

Annons

- Jag har ju bara spelat i Värnamo så det vore dumt att byta klubb nu, säger Winsth skämtsamt.

Och kontraktsfrågan är ingenting som har bekymrat 32-åringen under säsongen.

Jag har inte ens tänkt någonting på det förrän du ställde frågan nu, säger han och utvecklar,

- Jag är väldigt trygg i min förening och kan den utan och innan så jag behöver inte fundera på det under året. Varken jag eller klubben är orolig utan det går att lösa om vi vill det.

Winsth var med när Värnamo åkte ur superettan säsongen 2018. Trots att klubben hade flerårig erfarenhet av serien tvingades man börja om från divison 1. Två år senare är allsvenskan verklighet.

Att man skulle få göra allsvensk debut vid 31 års ålder var ingenting man trodde när man åkte ur superettan. Det är lite av en dröm att få göra det, säger Winsth till Fotbollskanalen.

Annons

Än har man inte tagit samtalet om kontraktsförlängning. Men efter över 13 år i IFK Värnamo verkar valet vara enkelt för Freddy Winsth.

Det vore ganska opraktiskt att byta förening och tro att man kan komma längre där. Jag har det bra i Värnamo, konstaterar han.

Publicerad 2022-11-01 kl 16:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto