Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vårsäsongen i fara för Tobias Hysén

Tobias Hyséns lårskada ser nu ut att stoppa honom från spel fram till VM-uppehållet.

Lårproblemen för Tobias Hysén förbryllar IFK Göteborgs medicinska stab.
Trots att läkarteamet gjort "allt rätt" fortsätter han att gå sönder och nu ser det ut som om det inte blir mer spel innan VM-uppehållet.

- Det är inte lätt att komma åt det här. Explosiva spelare har mycket snabba muskelfibrer. Vi har försökt minska lite på styrketräningen, ökat på träningen som töjer muskulaturen. Och de gamla skadorna har läkt hela tiden. Så...han borde egentligen inte bli skadad, säger läkaren Jon Karlsson till sportsday.se.

Tobias Hyséns skadeproblem har varit en följetong från större delen av den förra säsongen. Trots det vann han allsvenskans skytteliga tillsammans med Wanderson. Även denna säsong har han inlett bra och varje gång Hysén har saknats i anfallet har "Blåvitt" haft svårt att vinna.

Jon Karlsson berättar att Hysén inte har stressats tillbaka från de skadeproblem han haft, utan allting har läkt ut som det ska.

- Vi lät honom ha en lång, noggrann försäsong, inte stressat på något sätt. Lagom uppbyggnadsträning, lagom belastning, det som är rekommenderat vid den här typen av skador. Sedan har han fått detta nu igen, även om det inte på exakt samma ställe utan lite längre ner mot knäet så kan man konstatera att Tobias är extra känslig i lårmuskulaturen.

Sportsday skriver att Hysén sannolikt måste vila resten av vårsäsongen för att läka sin nya skada.
- Det vore inte alls meningslöst. Men än så länge säger vi bara att han inte är tillgänglig på torsdag. Det är allt vi sagt till tränarna också, säger Karlsson.

Publicerad 2010-04-27 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons