Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vasiutin opererad - blir borta flera månader: "Han mår bra"

Allsvenskan

Djurgårdens Aleksandr Vasiutin har opererat knäet.
Beskedet?
Målvakten blir borta i upp till sex månader.
- Jag hoppas på att kunna vara med igen under slutet av säsongen, säger han via klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Det var i derbyt mot Hammarby (2-2) den 16 maj som olyckan var framme. Djurgårdens målvakt Aleksandr Vasiutin skadade sig i samband med en utspark och tvingades bryta. Den visade sig vara av det allvarligare slaget.

Vad för typ av skada det rör sig om vill klubben inte kommentera, men de bekräftar att 26-åringen genomgått en operation.

Aleksandrs skada har varit så pass allvarlig att vi var tvungna att operera honom hos en specialist i Finland, ett samarbete mellan Djurgården och Zenit Sankt Petersburg som blev en väldigt bra lösning. Nu har han precis vaknat upp på operationsbordet och mår bra. Ingreppet medför dessvärre en rehabiliteringstid på upp till sex månader, även om det kan gå fortare i vissa fall. Som vanligt kan vi, med hänsyn till patientsäkerheten, inte avslöja vilken typ av skada det rör sig om. Närmast kommer Aleksandr att flyga tillbaka till Sverige under fredagen och fortsätta sin rehabilitering i Djurgårdens regi, säger klubbens naprapat Kalle Barrling via deras hemsida.

ANNONS

Trots att det ser mörkt ut meddelar Vasiutin att han siktar på spel den här säsongen.

- Operationen har gått bra och nu kommer jag kämpa för att komma tillbaka så fort som möjligt. Jag hoppas på att kunna vara med igen under slutet av säsongen och bidra på planen för att hjälpa Djurgården på bästa sätt i jakten på medaljer, säger han.

26-åringens låneavtal med Djurgården sträcker sig till slutet av säsongen.

Publicerad 2021-06-03 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto