Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vasquez blåst på miljoner – nu har han börjat rättstvisten

Blåst på miljoner – nu har Andrés Vasquez gått vidare i sin kamp för att få pengar från FC Zürich.
Och han riktar skarp kritik mot sin agent Oliver Cabrera
- Det känns som en mardröm, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre IFK Göteborgs-stjärnan Andrés Vasquez har börjat om fotbollskarriären i BK Häcken. I somras vände han hem till Sverige efter en mardrömstid i Schweiz, men han är inte klar med alla ärenden utan var i Zürich i förra veckan. Något som är starten på hans jakt på många miljoner kronor.
Andrés Vasquez anser att förra klubben FC Zürich har lurat honom på en stor summa pengar och han vill få ut dem av klubben.

- Nu pratar vi med Zürich genom Schweiz fotbollsförbund, man måste göra så innan man kan ta det till rätten. Först skriver man ett brev med det man tycker är fel och sedan få de svara innan det blir ett möte. Nu har klubben gett sitt svar och de vill inte heller ge sig, säger Vasquez.

ANNONS

- Nästa steg är i december, då ska våra advokater mötas, vi får se om de kan komma överens. Men jag tror inte att det kommer att lösa sig där. Det kommer förmodligen att gå till rätten.

Handlar det om mycket pengar?

- Det handlar om miljoner. Jag har inte fått betalt så som jag skulle ha fått betalt. Klubben menar att jag inte var berättigad de här pengarna eftersom jag inte var med i truppen men det står inget om det i kontraktet, i kontraktet står det att jag ska ha en premiegaranti. Så kan man absolut inte göra. Det känns som en mardröm.

Andrés Vasquez säger att FC Zürich anklagar honom för felaktigheter för att vinna i en förmodad rättegång.

- Klubben försöker skrämma mig. De tar upp massa dumma saker som att jag har kommit försent till träningar ibland. Om jag kom två minuter försent så hävdade de att jag kom 40 minuter försent. Ibland sade de inte till mig var träningarna var. Det handlade om att de ville trycka ner mig, säger han.

ANNONS

Den förre IFK-mittfältaren riktar skarp kritik mot sin egen agent, Oliver Cabrera, som även köpte loss honom från IFK Göteborg via sitt bolag hösten 2007 då den typen av affärer fortfarande var tillåtna enligt Fifa:s regler. Under 2008 var Cabrera även delaktig i affärerna där FC Zürich värvade Dusan Djuric från Halmstad och sedan Emra Tahirovic som då hade misslyckats i franska Lille.

- Jag tror inte att Oliver har varit på min sida. Hade han varit på min sida så finns det saker som han skulle kunna ha gjort. Han har haft tre spelare i Zürich och knutit ihop en bra lösning för sig själv och sedan hoppades han på att någon av oss skulle lyckas. Sedan så ville han inte förstöra sina samarbeten (med klubben). Han kan ha varit en del av detta också på ett eller annat sätt. Att han till exempel, först och främst för att han inte har stått på min sida och hjälpt till. Under tiden har jag sagt till honom att klubben inte betalar min lön och han har inte kommit med något konkret från deras sida. Det hade jag behövt nu, att han åtminstone hade skickat ett papper som vi hade kunna dra fram nu.

ANNONS

Tror du att han har haft ett samarbete med klubben som du inte har vetat om?

- Det kan finnas grejer. Det är galet. Det finns ett spel bakom, mellan Oliver, presidenten i klubben och sportchefen. I det spelet skulle Oliver stå på min sida, men jag kan inte det spelet som de har kört. Oliver har ibland varit i Zürich utan att ha pratat med mig om att han skulle komma och så.


Vad för spel?

- Det finns intressen som de diskuterar. Nya spelare, vilka som kommer, vilka som ska lämna, hur vi ska göra med Andrés och det spelet har inte jag fått tagit del av. Jag har tyvärr inte haft den kontakten med Oliver.

Är det konstigt?

- Ja, jag har alltid tyckt att han ska ta kontakt med mig när det är något. Och jag har sagt till när det har varit problem, men jag har inte fått någon feedback. Därför slutade jag ganska tidigt med det. När jag sade att jag inte fått min lön fick jag bara svaret att de andra inte heller har fått det, säger han.

ANNONS

- Det hade gått dåligt för klubben när vi kom och det utnyttjade Oliver. Han visste att klubben låg i underläge, de hade gjort en dålig säsongsstart och ville rädda upp situationen genom att värva spelare. Vi var sju spelare som kom och vi skulle prestera direkt. Redan efter ett halvår blev vi bortplockade och uträknade.

Fotbollskanalen.se har inte fått tag på Oliver Cabrera – men till magasinet Offside har han tidigare sagt apropå Vasquez anklagelser:

- Jag kan skaffa jobb åt en spelare utomlands och höja hans lön 10-15 gånger mot vad han hade tidigare. Men jag kan inte göra hans jobb på planen. Andrés var Zürich förstaval när han kom – före Dusan Djuric. Vad som sedan hände, varför tränaren valde andra spelare framför Andrés, kan jag inte uttala mig om. Mer än att han hade tuff konkurrens från nästan bara A-landslagsspelare.

ANNONS
Publicerad 2011-11-21 kl 17:26
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto