Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Vi måste jobba hårdare än alla andra"

Häcken leder fotbollsallsvenskan just nu och på torsdagen förlängde också klubben kontraktet med anfallsstjärnan Mathias Ranégie. Men att luta sig tillbaka och njuta av framgångsvågen är inget klubben kan göra.

- Vi har 20 man klara i minst två år till och det känns bra att veta vad man har för trupp. Och då får man också in pengar nog att handla något för om man skulle tappa någon spelare, säger sportchefen Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Häcken har maximala sex poäng efter de två inledande omgångarna och visade redan förra säsongen att laget har en större ambition än att bara försöka hålla sig kvar.
Tränaren Peter Gerhardsson sade dessutom efter segern mot IFK Göteborg att han kände det som om laget har mycket mer att ge.

- Vi har spelat bättre innan egentligen. Men det är kanske en ny styrka som vi ser hos oss att vi kan slå vilket annat gäng som helst, även om vi har en dålig dag, säger Sonny Karlsson.

Med Ranégie kontrakterad till 2014 garderar sig också klubben mot att han kommer att lämna näst intill gratis om en annan klubb vill köpa honom. Nej, den klubb som vill köpa honom nu får betala rejält med pengar.
- Det är väl så det är med alla kontraktsförlängningar. Nu hade han visserligen två år kvar på sitt nuvarande kontrakt men vi vill veta lite vad vi har att göra med, så att vi inte blir helt överraskade den dag vi får ett bud på honom.

Sakta men säkert håller Häcken på att bygga upp något stort, även om avståndet fortfarande är stort till en klubb som IFK Göteborg.
Även om Häcken har haft stora framgångar de senaste åren känner ändå Sonny Karlsson att framgångarna har stigit klubben åt huvudet.
- Vi ska inte tro och vi tror inte att vi är någonting. Vi är medvetna om att det är fortsatt hårt arbete som gäller. Och det känns som om vi måste jobba hårdare än alla andra för att nå framgång. Vi får ingenting gratis kring en ny arena eller någonting annat.

Publicerad 2010-03-25 kl 16:21
Annons
Annons
Annons