Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vill byta position - för att öka landslagschansen: "Det är en möjlighet man ser"

Allsvenskan

Högerytter eller högerback?
För att öka landslagschanserna har Östersunds Felix Hörberg planen klar.
- Min tanke är väl att jag hade velat börja bli en ren högerback, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Östersunds vårsäsong har varit upp och ner. En övertygande 5-0-seger mot Örebro och kryss borta mot Malmö har varvats med några tveksamma insatser. En som stuckit ut är Felix Hörberg - som flyttats runt i olika roller på högerkanten. I grunden är han yttermittfältare, men för varje dag som går är han mer övertygad om att framtiden finns längre ner i banan.

- I början var det mer att jag kom från högerytter. Då var det rätt obehagligt i vissa defensiva situationer som man inte riktigt hade utsatts för tidigare. Lite inläggslägen från andra sidan och lite positionering som var lite ovant. Men jag har jobbat väldigt mycket med mina agenter om det och vi har gått igenom våra matcher bra, så det känns som att jag utvecklat väldigt mycket sedan jag började spela högerback. Jag känner mig faktiskt trygg där nu, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Hörberg har sedan tidigare gjort två U21-landskamper för Sverige. En del i positionsbytet är att öka 22-åringens chans att slå sig in i A-landslaget - någon gång i framtiden. I ytterrollerna är konkurrensen knivskarp medan högerbacksplatsen är något öppnare. Framförallt med tanke på att Mikael Lustig fyller 35 i år.

- I dagens fotboll är det väldigt mycket ytterbackar som är offensiva och där kan jag dra väldigt stor nytta av mitt spel från när jag var ytter. Och det defensiva har jag utvecklat väldigt mycket, säger han och fortsätter:

- Jag har såklart mycket mer att utveckla men det är en del av processen. Min tanke är väl att jag hade velat börja bli en ren högerback. Sedan är det väl Lustig i A-landslaget som är där, men sen är det lite tunnare. Så det är en möjlighet man ser.

Efter vårens åtta inledande omgångar ligger Östersund på 13:e plats i allsvenskan. Laget möter Degerfors borta i återstarten efter EM (3 juli).

Annons
Publicerad 2021-06-07 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto