Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Visste att vi kunde ställa om på Dif"

Djurgården utan spets - och Häcken med Mathias Ranégie. Häckens målvakt Christoffer Källqvist hade en lugn dag på jobbet och tackar sina försvarare - och skyttekungen.

- Vi har Ranégie och det är väl lite skillnaden i dag. De har ingen sådan spets, i vart fall inte i dag, säger Christoffer Källqvist till FotbollDirekt.se.

- Vi gör ingen stormatch men vinner ändå, det är en styrka.

Ett pressat Djurgården åkte ner till Göteborg för att sno åt sig viktiga poäng i bottenstriden. Och Dif fick mycket att säga till om vad gäller bollinnehav, men de riktigt vassa lägena uteblev. Christoffer Källqvist hade en lugn eftermiddag och tackar utespelarna för detta.   

- Det är det som vi gör bra i dag, vi gör en riktigt bra försvarsinsats, de får spela runt mycket men kommer aldrig riktigt nära. Sedan har vi Ranégie och det är väl lite skillnaden i dag, de har ingen sådan spets, i vart fall inte i dag.
 
Att det fanns möjligheter att kontra på Djurgården hade Källqvist och Häcken konstaterat redan innan matchen.

- Vi hade sett dem en del innan matchen och visste att det fanns möjligheter att ställa om på dem, de går fram med mycket folk. Och det lyckades ju bra i dag.

- Sedan var det kanske inte helt och hållet matchplanen att låta dem ha bollen och bara slå om på dem. Det är väl också så att vi inte riktigt kommer upp i nivå offensivt i dag. Men det är ju också en styrka att kunna vinna sådana matcher.

Hur viktigt är det att ha en sådan som Mathias Ranégie i laget?

- Så klart enormt viktigt, han har ju haft ett fantastiskt år. Nu har det har varit mycket spekulationer om utländska klubbar, men han klarar av att fokusera på nästa match.

- Jag unnar honom verkligen en flytt. Men jag hoppas att det blir efter säsongen i så fall, så vi får ha honom kvar här hela säsongen ut (skratt).

Publicerad 2011-08-21 kl 18:42
Annons
Annons
Annons