POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Vitaminer Kalmars hemlighet

Patrik Ingelsten är allsvenskans målfarligaste spelare. Anledningen är enkel - under en hektisk säsong med stora påfrestningar: - Jag äter mängder med vitaminer. Det gör att jag behåller fokus, säger Kalmarspelaren till TT.

Kalmar FF är på väg att göra ett första guldryck i den allsvenska fotbollen. Redan efter nio omgångar har det förhandstippade Smålandslaget fem poäng ner till Djurgården. Dessutom avslutar Kalmar vårspurten med matcher mot tabelltrean Göteborg och Djurgården.

En stora orsak till Kalmars överlägsenhet är en spelare känd för sin fysik och explosivitet. Under en vår där 0-0 varit lika självklart som mängder med skador i allsvenskan har Patrik Ingelsten varit bättre än någonsin. Han toppar allsvenskans skytteliga på sex mål och har på egen hand gjort lika många mål som AIK:s spelare tillsammans.

"Klarar vara fräsch"

- Men jag bryr mig inte om antalet mål. Gör man det tror jag bara att det låser sig, säger Ingelsten, som trots det tajta spelschemat startat samtliga matcher i år.

Under silversäsongen i fjol missade han inte en match.

- Jag lägger ner väldigt mycket tid på att ta hand om min kropp. Det är inte bara att jag tar massage ofta, utan jag äter mängder med vitaminer och mineraler. Under den här hektiska perioden blir det väldigt mycket. Jag tror att det är en viktig anledning till att jag klarar att hålla mig fräsch.

Trots Kalmars överlägsenhet i seriespelet vägrar den 26-årige anfallaren att sväva i väg. Försiktigheten och underdogsstämpel tillhör även Patrik Ingelsten.

- Det ska mycket till för att vinna ett guld, det är det som är tråkigt med den svenska ligan, säger han.

- Trupperna hinner förändras så mycket under vår och höst, så just nu går det bara att leva i verkligheten.

"Avundsjuka"

För bara några år sedan gjorde Ingelsten som många andra allsvenska lag gör nu.

- Ja, jag sågade själv Kalmar och sade att de spelar tråkig fotboll. Men då var de nykomlingar och höll sig kvar på det sättet, säger Patrik Ingelsten, som då tillhörde Halmstad.

Nu tillhör han Sveriges bästa lag.

- De som däremot säger att vi spelar tråkig fotboll nu är bara avundsjuka.

Publicerad 2008-05-06 kl 15:38
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå