Wanderson lurade MFF på trepoängaren

Gais spelade 2-2 (1-1) mot Malmö sedan Wanderson tagit till vara på två chanser och kyligt satt båda målen. MFF-hjältarna från Europacupäventyret med final den 30 maj 1979 jubileumhyllades före matchen. Det var upplagt för fotbollsfest. Segern var inom räckhåll.

Malmö ledde med 2-1. Hade ett tredje mål på gång. Det var fyra minuter kvar. Då kvitterade Wanderson för Gais. Han tog vara på situationen när Jimmy Dixon rusade på Daniel Andersson. De två MFF-spelarna föll omkull, och det blev fritt fram för brasilianen.

Wanderson gjorde också 1-0 för Gais efter en halvtimme.
Bland cuphjältarna fanns Robert Prytz som var 17 år den gången. Han som kunde ha blivit söndagens hjälte i MFF påminner lite om föregångaren. Jiloan Hamad, 18 år och kortväxt teknisk mittfältare som Prytz, fick in 2-1, fyrtio sekunder efter pausen.

Och minuterna före det sköt Guillermo Molins in 1-1.

Före det hade hemmalaget i vanlig ordning spelat väldigt bra, men också bränt flera målchanser.
Den värsta när Daniel Larsson sköt från nära håll. Men Dime Jankulovski fick upp en hand och tippade bollen till ribba ut.
Jiloan Hamad var mer skärpt när han satte sitt mål. Han drog förbi ett par försvarare, tittade sig för och sköt. Utan chans för Gais-målvakten.

Bortalaget kontrade till sig ett fåtal chanser. Men Wanderson är mannen som vet hur man tar tillvara lägena.