Wandersons första mål i HIF-tröjan - Helsingborg besegrade Trelleborg

Wanderson gjorde i dag sitt första mål i Helsingborg.
Detta när HIF besegrade Trelleborg med 3-1 i en träningsmatch.

Tidigare Gais-anfallaren Wanderson, med meriter från bland annat Krasnodar och Dynamo Moskva, anslöt förra sommaren till Helsingborgs IF för spel i superettan. Under hösten blev det knapp speltid och inget mål i nya klubben. Brassen fick i stället vänta på att bli målskytt till i eftermiddagens träningsmöte med Trelleborg.

Helsingborg, som hade flera ordinarie spelare från start, tog tidigt ledningen i matchen efter mål av Andri Bjarnason till 1-0 i den tionde minuten. I den 24:e minuten fyllde därefter Rasmus Jönsson på till 2-0 efter avslut från nära håll och därefter var det Wandersons tur att få fira första målet i HIF-tröjan.

Brassen fick i den 40:e minuten en passning vid straffområdeslinjen av Jönsson och rullade enkelt in bollen i mål till 3-0. I andra halvlek reducerade TFF till 3-1, men HIF höll undan och vann träningsmötet med samma siffror.

Helsingborgs IF och Trelleborgs FF deltar inte i år i svenska cupen.

Publicerad 2019-02-16 kl 15:51