POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA
1v

Wendt vill tillbaka: ”Hade varit magiskt att vinna guld med Blåvitt”

Foto: Bildbyrån

Oscar Wendt vill tillbaka till allsvenskan.
Och då finns bara ett alternativ för 34-åringen.
- Det hade varit magiskt att vinna guld med Blåvitt, säger Wendt till GP.

Oscar Wendt började karriären i IFK Göteborg innan han packade sin väska och drog utomlands, då till FC Köpenhamn. 2011 gick flytten vidare till Borussia Mönchengladbach där han nu är inne på sin nionde säsong. I en lång intervju med Göteborgs-posten berättar Wendt om att han en dag i framtiden gärna återvänder till Sverige och allsvenskan.

- Det finns bara en möjlighet. Det tror jag inte är en hemlighet för någon och är kanske jättetjatigt för folk att höra och läsa om. Som jag har sagt tusen gånger innan jag har alltid haft som önskan att komma tillbaka till Blåvitt efter utlandskarriären, säger Wendt till tidningen.

Frågan är vilken typ av roll som Wendt skulle ta sig an, om det blir som spelare, tränare eller någon annan typ av tjänst.

- Jag vill tillbaka till Blåvitt. Helst som spelare. Om det inte skulle gå, av okänd anledning, vill jag ändå ha något med IFK Göteborg att göra.

Wendt är imponerad av tränaren Poya Asbaghis arbete med Blåvitt som blev sjua i allsvenskan, trots att man av media tippades på 13:e plats inför säsongen.

Wendt tror också att laget inom en femårsperiod kan vara med och slåss om guldet igen och drömmer om att få vara en del av det laget.

- Det hade varit magiskt, absolut. Det hade varit helt obeskrivligt att vara med på det.

Hemma i Tyskland och Bundesliga har Borussia Mönchengladbach imponerat stort och ligger i toppen av tabellen. Något vänsterbacken inte tycker kommer som en överraskning där han själv spelat tio av ligaspelets tolv matcher.

Än så länge har det inte inletts några förhandlingar med klubben om en förlängning trots att kontraktet går ut till sommaren.

- Det kommer när det kommer, oavsett om det är ”Oscar vi vill gärna att du förlänger” eller ”Oscar, tack, men nej tack”, säger Wendt.

Publicerad 2019-12-01 kl 14:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå