Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wesström om AIK:s katastrofinledning: ”Det är oskicklighet”

Allsvenskan

AIK är sämsta mästarna någonsin – fyra raka förluster och bara ett mål på sex.
– Jag tycker inte att det är missflyt. Det är oskicklighet, säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Ingen mästare har startat serien utan en seger på sex försök. AIK har startat säsongen uselt. Sportchefen Björn Wesström tycker dock inte att laget har spelat särskilt dåligt

– Vi har inte varit våldsamt mycket sämre, det är ju inte så att vi blivit utspelade. Bortsett från Gaismatchen har vi tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen – men vi gör inte mål.

Förra säsongen vann AIK både Allsvenskan och cupen, vilket man kryddade med supercupen tidigare i vår – men AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte tro på någon mättnad.

– Det är ingen motivationsfaktor. Jag tycker att spelarna jobbar lika hårt och defensivt är det ungefär samma kvalitet men vi gör inte mål. Ibland hamnar lag i den typen av momentum och enda sättet att ta sig ur det är att göra mål.

ANNONS

Menar du att det är missflyt?

– Nej, jag tror inte på tur och otur, jag tror på skicklighet och oskicklighet – och just nu är vi inte tillräckligt skickliga.

AIK ligger just nu på nedflyttningsplats i Allsvenskan. Tidigare i veckan gjorde man klart med brassen Clecio, men Wesström menar att han inte är någon frälsare – utan att det är upp till övriga laget att prestera.

– Spelarna har bra potential men för att nå den måste man också prestera 100 procent av sin potential, och det gör vi inte just nu.

Fotbollskanalen pratade med Wesström innan kvällens match, men inte mycket lär ha förändrats efter kvällens förlust mot Halmstad.

Publicerad 2010-04-14 kl 22:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto