Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Westerberg avslöjar: Har förlängt med IFK Göteborg

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Djurgården i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Alf Westerberg, 56, har förlängt sitt kontrakt med IFK Göteborg över 2018.
Det skedde i det tysta för ett tag sedan.
- Min anställning löper även över nästa säsong, säger han till Fotbollskanalen

Den 18 juli sparkade IFK Göteborg huvudtränaren Jörgen Lennartsson. Strax därpå stod det klart att hans assisterande, Alf Westerberg, skulle ta klivet upp och ersätta under resten av säsongen. Under samma period förlängde även Westerberg sitt kontrakt med klubben över 2018. Det kommunicerades dock aldrig ut.

- Den uppgift jag är anställd i är att vara assisterande tränare. Den löper även över nästa säsong. Sedan ligger det här uppdraget som huvudtränare över den här säsongen, bekräftar Westerberg efter fredagens träning.

Och du förlängde efter att Jörgen hade fått gå?
- Ja, det skedde senare.

Exakt vilken roll Westerberg får i klubben 2018 är dock oklart, trots att anställningen säger assisterande tränare. Samtidigt som IFK Göteborg har kopplats ihop med flera tränarnamn, däribland Brommapojkarnas Olof Mellberg, har sportchef Mats Gren inte stängt dörren för att Westerberg och Torbjörn Nilsson, hans assisterande tränare, fortsätter leda de blåvita.

- Det är ett alternativ, sa han till Fotbollskanalen under torsdagen.

Westerberg igen:

- I mitt huvud finns väl olika scenarion, men framförallt Jönköping Södra i morgon. Sedan får vi se var vi är. Det handlar först och främst om vad klubben vill och tycker. Jag jobbar som fotbollstränare och bör väl göra det åtminstone några år till.

Skulle du vara sugen på att fortsätta som huvudtränare?
- Det har varit en period som har inneburit att man verkligen har fått vara här och nu. Det är en krävande roll, men också naturligtvis ett privilegium. Jag kan väl säga som så att det inte är otänkbart. Men då ska jag ju först och främst få den frågan.

Kan du tänka dig att kliva ner och bli assisterande igen?
- Jag jobbar som tränare och har gått fram och tillbaka mellan de här uppgifterna. Jag har varit assisterande, huvudtränare, tipselittränare i flera perioder och det är egentligen inte så dramatiskt för mig. Jag jobbar som tränare och så får vi se vad den exakta uppgiften handlar om.

Under Alf Westerbergs ledning har IFK Göteborg tagit nio poäng på sju matcher.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-15 kl 13:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons